Volonteri na terenu
1

Općina Centar: Počela podjela paketa za porodice učenika koji su na spisku besplatnih užina

Dž. P.
Foto: N. G./Klix.ba
Foto: N. G./Klix.ba
Predstavnici Službe za boračko-invalidsku, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti Općine Centar s aktivistima Udruženja maloljetnih boraca Općine Centar i volonterima završili su dostavu higijenskih paketa za penzionere koji se nalaze na evidenciji projekta "Hljeb i mlijeko".

Od danas je započela podjela paketa za porodice čiji su najmlađi članovi na evidenciji besplatnih đačkih užina. Tako će u okviru ove podjele paketi biti dostavljeni na 483 adrese.

"Do današnjeg dana posjetili smo preko 1.500 sugrađana. Svakodnevno zaprimamo veliki broj poziva građana i nastojimo odgovoriti na njih i pomoći ljudima kojima je to neophodno. Osim podjele higijenskih paketa za najugroženije kategorije stanovnika svakodnevno osobama koje se nalaze u stanju socijalne potrebe i koji su ugroženi i ne mogu izaći iz svojih domova nastojimo pomoći i u nabavci neophodnih potrepština", ističu iz Službe za boračko-invalidsku, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti.

Brojevi na koji se građani Općine Centar mogu obratiti su: 033-860-106, 061-229-710, 060-315-4395 i 062-104-010.

Također, na teniskim terenima na Koševu postavljen je stacionar gdje uposlenici Centra za sport i rekreaciju i Centra kulture i mladih Općine Centar na brojeve telefona 062-022-032 primaju zahtjeve za pomoć.

Ovim putem još jednom upućujemo apel starijim sugrađanima da ostanu u svojim domovima, a da za sve nabavke koje podrazumijevaju izlazak iz kuće, pozovu volontere koji će za njih obaviti neophodni posao.