{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Općina Centar osigurala sredstva za kontrolu higijenske ispravnosti pitke vode

F
11.2.2015. u 10:34
12
3
Općina Centar osigurala sredstva za kontrolu higijenske ispravnosti pitke vode
12
Općina Centar osigurala sredstva za kontrolu higijenske ispravnosti pitke vode
Sarajevska Općina Centar je i ove godine u budžetu osigurala finansijska sredstva za stalni nadzor, kontrolu i kontinuiranu dezinfekciju vode za piće na nekoliko lokalnih vodovoda.
Načelnik Općine Centar Dževad Bećirević i direktorica Zavoda za javno zdravstvo Kantona Sarajevo Snježana Balta, su potpisali ugovor po kojem Općina u 2015. godini finansira, a Zavod radi analizu, ispitivanje i kontrolu vode na šest lokalnih vodovoda u Nahorevu i Mrkovićima: Stijena, Muharemovići, Kokorevac, Brda, Radava i Čavljak.

Ovim ugovorom, u vrijednosti 8.000 KM, Zavod za javno zdravstvo Kantona Sarajevo se obavezuje da tokom cijele 2015. godine na spomenutim izvorištima kontinuirano radi dezinfekciju pitke vode, a njegova sanitarna inspekcija će jednom mjesečno praviti bakteriološku analizu vode te kontrolisati nivo hlor-dioksida.

Ugovorom je također predviđeno da se četiri puta godišnje obavlja fizičko-hemijska analiza vode.

Na osnovu ovih ispitivanja inspekcija je u obavezi da mjesečno sačini zapisnik o sanitarno-higijenskom stanju lokalnih vodovoda, saopćila je Služba za informisanje Općine Centar..

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: