10.000 KM
9

Općina Centar obezbijedila sedam plastenika za tri kantonalne javne ustanove

Klix.ba
U prostorijama Javne ustanove Zavod za bolesti ovisnosti Kantona Sarajevo upriličeno je potpisivanje ugovora o dodjeli sedam plastenika sa dodatnom opremom za potrebe tri javne ustanove u Kantonu Sarajevo.

U ime Općine Centar, koja je za nabavku ovih plastenika u svom budžetu obezbijedila 10.000 KM, ugovor je potpisao načelnik Nedžad Ajnadžić koji je ovom prilikom kazao da se nada dobrim rezultatima ovog projekta.

"Do sada je Općina Centar dodjeljivala plastenike za naše sugrađane koji su imali koristi za svoj kućni budžet. Od ove godine smo krenuli sa dodjelom za pravna lica i jako nam je drago da ovo bude dio rješenja problema sa kojima se bave ove ustanove. Uvjereni smo u dobre rezultate ovog projekta na osnovu dosadašnjeg iskustva u njegovoj realizaciji", kazao je Ajnadžić.

Za javne ustanove Zavod za bolesti ovisnosti Kantona Sarajevo i Dom za socijalno zdravstveno zbrinjavanje osoba sa invaliditetom i drugih osoba obezbijeđena su po dva plastenika. U njihovo ime ugovore su potpisale direktorice Nermana Mehić-Basar i Sanita Alagić.

U ime JU Psihijatrijska bolnica Kantona Sarajevo ugovor je potpisao Dževad Begić i ovoj ustanovi će biti donirana tri plastenika. Svaki od ovih plastenika zauzima površinu od 50 metara kvadratnih. Isporuku i montažu doniranih plastenika obavit će firma Nermaris d.o.o. iz Gračanice.

Predsjednik Komisije za dodjelu plastenika i vijećnik Općinskog vijeća Centar Velija Katica je kazao da je tokom posljednjih pet godina Općina Centar dodijelila oko 100 plastenika za organsku proizvodnju povrća.

"Svi dodijeljeni plastenici su omogućili egzistenciju boračkim i povratničkim porodicama, gdje su neke porodice uspjele svoje proizvode ponuditi i na tržište. Na ovaj objavljeni javni poziv za dodjelu plastenika prijavilo se pet javnih ustanova od čega smo za tri utvrdili da ispunjavaju propisane uslove", objasnio je Katica.

Svi prisutni predstavnici javnih ustanova su pohvalili ovaj potez Općine Centar jer će radno-okupacionom terapijom, osim privređivanja koje će dobro doći ovim ustanovama, također pomoći kod izlječenja pacijenata i njihovog uključivanja u društvene aktivnosti.