{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Općina Centar izdvojila 84.827 KM za održavanje stepeništa

F
20.1.2012. u 13:57
0
2
Općina Centar izdvojila 84.827 KM za održavanje stepeništa
0
Općina Centar izdvojila 84.827 KM za održavanje stepeništa
Na osnovu ugovora o investiciono-tehničkom održavanju stepeništa i ograda na području središnje sarajevske općine u 2011. godini, u vrijednosti 84.827 KM između Općine Centar kao investitora i građevinske firme ''Sela'', nekoliko projekata je okončano prije pogoršanja vremenskih prilika, a realizacija ostalih slijedi na proljeće.
Od ugovorenih poslova završeno je postavljanje kulir ploča na pristupnom stepeništu u Ulici Muhameda Hadžijahića te sanacija pristupnog trotoara na istoj adresi.

Također su postavljeni rukohvati u ulicama Patriotske lige, Abdurahmana Muharemije i Kromolj.

S poboljšanjem vremenskih prilika planirana je izgradnja pješačke staze koja povezuje ulice Dejzina Bikića i Alipašina, izgradnja stepeništa kod objekta Osnovne škole ''Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak'', te postavljanje zaštitne ograde u Ulici Safeta Pašalića.

Također je ugovorena sanacija stepeništa i rukohvatne ograde kao i dijela trotoara na spoju ulica Zuke Džumhura i Muhameda Hadžijahića na Koševskom brdu te postavljanje rukohvata na trotoaru Ulice Muhameda Hadžijahića.

Osim toga, planirana je sanacija stepeništa s rukohvatima i platoa u Ulici Patriotske lige i sanacija pješačke staze kod pijace ''Sirano'' u Ulici Branilaca Sarajeva, saopćeno je iz Općine Centar.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ima li Hrvatska pravo graditi Pelješki most?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: