{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Općina Centar izdvojila 80.000 KM za užine osnovaca

28.9.2012. u 14:22
11
0
Općina Centar izdvojila 80.000 KM za užine osnovaca
11
Općina Centar izdvojila 80.000 KM za užine osnovaca
Općina Centar putem Službe za rad, zdravstvo i socijalna pitanja, izbjegla i raseljena lica već desetu godinu zaredom plaća đačke užine djeci iz porodica slabijeg imovinskog stanja a koja pohađaju osnovne škole na području središnje gradske općine.
Ove godine je iz budžeta Općine Centar izdvojeno 80.000 KM za 579 djece u 13 osnovnih škola koja ostvaruju pravo na besplatnu užinu tokom školske godine.
Osim 11 osnovnih škola sa svog područja, Općina plaća i užine za učenike iz Centra za slušnu i govornu rehabilitaciju djece i Centra za vaspitanje, obrazovanje, radno osposobljavanje i zapošljavanje mentalno retardirane djece, djece oboljele od autizma i cerebralne paralize "Vladimir Nazor".

Osnovna škola "Alija Nametak" broji najviše osnovaca - njih 101 koji primaju besplatnu užinu.

"Radi se o školi koja pokriva rubni dio Općine Centar, gdje se većina stanovništva nalazi u stanju socijalne potrebe i nemaju redovna mjesečna primanja, a izražen je i problem nezaposlenosti. Stoga im i na ovaj način želimo pomoći i olakšati obrazovanje njihove djece. Općina Centar će i u budućnosti obezbjeđivati besplatne užine za osnovce iz porodica slabijeg imovinskog stanja", rekao je Osmo Babić, pomoćnik načelnika za zdravstvo i socijalna pitanja.

Bitno je naglasiti kako svaki roditelj slabijeg imovinskog prava prima dječiji dodatak putem Službe za rad, zdravstvo i socijalna pitanja ili jednokratnu novčanu pomoć putem Službe za boračko-invalidsku zaštitu, zavisno od kriterija koje ispunjavaju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: