{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Općina Centar izdvojila 80.000 KM za užine osnovaca

28.9.2012. u 14:22
11
0
Općina Centar izdvojila 80.000 KM za užine osnovaca
11
Općina Centar izdvojila 80.000 KM za užine osnovaca
Općina Centar putem Službe za rad, zdravstvo i socijalna pitanja, izbjegla i raseljena lica već desetu godinu zaredom plaća đačke užine djeci iz porodica slabijeg imovinskog stanja a koja pohađaju osnovne škole na području središnje gradske općine.
Ove godine je iz budžeta Općine Centar izdvojeno 80.000 KM za 579 djece u 13 osnovnih škola koja ostvaruju pravo na besplatnu užinu tokom školske godine.
Osim 11 osnovnih škola sa svog područja, Općina plaća i užine za učenike iz Centra za slušnu i govornu rehabilitaciju djece i Centra za vaspitanje, obrazovanje, radno osposobljavanje i zapošljavanje mentalno retardirane djece, djece oboljele od autizma i cerebralne paralize "Vladimir Nazor".

Osnovna škola "Alija Nametak" broji najviše osnovaca - njih 101 koji primaju besplatnu užinu.

"Radi se o školi koja pokriva rubni dio Općine Centar, gdje se većina stanovništva nalazi u stanju socijalne potrebe i nemaju redovna mjesečna primanja, a izražen je i problem nezaposlenosti. Stoga im i na ovaj način želimo pomoći i olakšati obrazovanje njihove djece. Općina Centar će i u budućnosti obezbjeđivati besplatne užine za osnovce iz porodica slabijeg imovinskog stanja", rekao je Osmo Babić, pomoćnik načelnika za zdravstvo i socijalna pitanja.

Bitno je naglasiti kako svaki roditelj slabijeg imovinskog prava prima dječiji dodatak putem Službe za rad, zdravstvo i socijalna pitanja ili jednokratnu novčanu pomoć putem Službe za boračko-invalidsku zaštitu, zavisno od kriterija koje ispunjavaju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: