Općina Centar finansira rekonstrukciju vodovodne i kanalizacione mreže

F
FENA
8.1.2013. u 14:48
9
9
Općina Centar finansira rekonstrukciju vodovodne i kanalizacione mreže
9
Općina Centar finansira rekonstrukciju vodovodne i kanalizacione mreže Kanalizacija na Slatini
Predstavnici sarajevske Općine Centar i KJKP ''Vodovod i kanalizacija'' sklopili su sporazum o finansiranju radova na sanaciji, rekonstrukciji i izgradnji vodovodnog i kanalizacionog sistema na području centralne gradske općine.
Za ovu namjenu je iz budžeta Općine Centar izdvojeno 400.000 KM.

Sporazumom su predviđeni radovi prve faze na rekonstrukciji azbest-cementnih vodovodnih cijevi u ulici Kromolj, od raskrsnice sa ulicom Slatina do rezervoara, dužine 330 metara, te rekonstrukcija 240 metara vodovodne mreže, također, duž ulice Kromolj, prema Nahorevskoj ulici.

Predviđena je i rekonstrukcija 330 metara vodovodne mreže u ulici Slatina, gdje je, također, predviđena i izgradnja 110 metara nove fekalne kanalizacije s izradom priključnih kanala za okolne stambene objekte.

U ulici Zije Dizdarevića predviđena je rekonstrukcija 520 metara vodovodne mreže, dok je u ulici Breka kod broja 134 planirana izgradnja dijela nove vodovodne mreže.

Na području MZ "Soukbunar" planirana je izrada priključka na fekalnu kanalizaciju za potrebe stambenog objekta u ulici Soukbunar 11-13.

Po dobijanju potrebnih dozvola i odobrenja za izvođenje radova, komunalno preduzeće ''Vodovod i kanalizacija'' započet će realizaciju navedenih projekata, saopćeno je iz Općine Centar.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (9)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: