{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Općina Centar finansira rekonstrukciju vodovodne i kanalizacione mreže

F
8.1.2013. u 14:48
9
9
Općina Centar finansira rekonstrukciju vodovodne i kanalizacione mreže
9
Općina Centar finansira rekonstrukciju vodovodne i kanalizacione mreže
Kanalizacija na Slatini
Predstavnici sarajevske Općine Centar i KJKP ''Vodovod i kanalizacija'' sklopili su sporazum o finansiranju radova na sanaciji, rekonstrukciji i izgradnji vodovodnog i kanalizacionog sistema na području centralne gradske općine.
Za ovu namjenu je iz budžeta Općine Centar izdvojeno 400.000 KM.

Sporazumom su predviđeni radovi prve faze na rekonstrukciji azbest-cementnih vodovodnih cijevi u ulici Kromolj, od raskrsnice sa ulicom Slatina do rezervoara, dužine 330 metara, te rekonstrukcija 240 metara vodovodne mreže, također, duž ulice Kromolj, prema Nahorevskoj ulici.

Predviđena je i rekonstrukcija 330 metara vodovodne mreže u ulici Slatina, gdje je, također, predviđena i izgradnja 110 metara nove fekalne kanalizacije s izradom priključnih kanala za okolne stambene objekte.

U ulici Zije Dizdarevića predviđena je rekonstrukcija 520 metara vodovodne mreže, dok je u ulici Breka kod broja 134 planirana izgradnja dijela nove vodovodne mreže.

Na području MZ "Soukbunar" planirana je izrada priključka na fekalnu kanalizaciju za potrebe stambenog objekta u ulici Soukbunar 11-13.

Po dobijanju potrebnih dozvola i odobrenja za izvođenje radova, komunalno preduzeće ''Vodovod i kanalizacija'' započet će realizaciju navedenih projekata, saopćeno je iz Općine Centar.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: