BiH
0

Općina Centar donirala alpinističku opremu pripadnicima MUP-a KS

FENA
Načelnik sarajevske Općine Centar Dževad Bećirević danas je u prostorijama zgrade Jedinice za specijalnu podršku Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo u Nahorevu uručio opremu u vrijednosti 20.000 KM za potrebe alpinističkog operativnog tima Jedinice za podršku.

Zahvaljujući pomenutim sredstvima koja su izdvojena iz budžeta Općine Centar - iz namjenskih sredstva za civilnu zašitu i spašavanje, nabavljena je i data pripadnicima MUP-a na korištenje oprema i to po 10 vodonepropusnih jakni, pantalona, ruksaka i rukavica te užad, cepini, kočnice za kontrolisano spuštanje i druga oprema za penjanje i planinarenje.

Riječi zahvalnosti Općini Centar na čelu s načelnikom Dževadom Bećirevićem, kao i Općinskom vijeću Centar na vrijednoj donaciji uputio je ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Muhamed Budimlić, naglasivši da je Općina Centar najbolji donator Ministarstvu unutrašnjih poslova te da se nada da će se uspješna saradnja nastaviti i u budućnosti.

"Sada smo još bolje opremljeni, tako da je ovo dobar podstrek da budemo što bolji, da ostvarujemo bolje rezultate, kazao je Budimlić.

"Sve što sam obećao, to sam ispunio i presretan sam zbog toga. Ovo je simboličan poklon Općine koji će dobro doći Jedinici za podršku. Od srca želim da vam oprema bude sretna te da imate što manje prilika da je koristite", kazao je načelnik Bećirević.

On je pozvao kantonalnog ministra MUP-a da već sada pripremi spisak potrebne opreme, kako bi se u općinskom budžetu za narednu godinu planirala sredstva za tu namjenu.