BiH
0

Općina Centar donirala 50.000 KM KCUS-u za nabavku medicinske opreme

FENA
Pomoćnik načelnika za rad, socijalnu zaštitu, izbjeglice i raseljene osobe u Općini Centar Osmo Babić uručio je danas generalnom direktoru Kliničkog centra Univerziteta Sarajevo (KCUS) prof. dr. Farisu Gavrankapetanoviću donaciju Općine Centar od 50.000 KM. Ovaj novac bit će utrošen za kupovinu medicinske opreme.

Profesor dr. Gavrankapetanović je naglasio da je današnja donacija nastavak uspješne suradnje KCUS-a i Općine Centar te da je novac usmjeren za prioritete KCUS-a. Od ukupne donacije 30.000 bit će utrošeno za nabavku dvaju mikroskopa za potrebe Instituta za kliničku patologiju i citologiju KCUS-a , a 20.000 KM za instrumentarij za potrebe Dječije hirurgije.

Babić je istakao da je Općina Centar u ovoj godini već donirala 55.000 KM Općoj bolnici "Prim. dr. Abdulah Nakaš" za nabavku suvremene opreme za obavljanje poroda u vodi. Općina Centar je za zdravstvo za ovu godinu planirala i novac za izgradnju ambulante na Panjinoj Kuli i za obnovu ambulante Bardakčije u istoimenoj mjesnoj zajednici.