Radovi do septembra
30

Općina Centar dodijelila 100.000 KM za obnovu prostorija zgrade FIS-a

Klix.ba
U utorak, 4. jula 2017. godine, načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić i direktorica JU Centar za sport i rekreaciju Jasmina Polić potpisali su protokol kojim je Općina Centar dodijelila 100.000 KM ovoj javnoj ustanovi za obnovu prostorija u zgradi FIS-a u Mis Irbinoj ulici 10.

Prilikom potpisivanja protokola direktorica Centra za sport i rekreaciju Jasmina Polić je izjavila da su ove aktivnosti koje provodi Općina Centar pozitivan primjer kako se na jednom mjestu mladi mogu obogatiti besplatnim sadržajima iz oblasti kulture i sporta.

"Vraćamo staru tradiciju sarajevskog FIS-a gdje su mlade generacije pravile prve korake u sportu i kulturi. Uradili smo idejno rješenje i od sutra možemo raspisati tender za odabir najpovoljnijeg izvođača radova. Nadamo se da ćemo uspjeti ispoštovati zadane rokove i da će u septembru ove godine biti završeni radovi na obnovi i opremanju ovih prostorija", objasnila je Polić.

Osim ovog projekta također je u proceduri izrada glavnog projekta i prikupljanje potrebne dokumentacije za izdavanje građevinske dozvole za izgradnju podzemnog skloništa i garaža ispod otvorenog igrališta FIS-a, za šta je Općina Centar u ovogodišnjem budžetu izdvojila iznos od 1.100.000 KM.