BiH
1

Općina Centar će pomoći stanarima zgrade u Pruščakovoj koja je gorjela

Klix.ba
Načelnik Općine Centar Sarajevo dr. Nedžad Ajnadžić posjetio je stanare zgrade u ulici Pruščakova kojima su stradali stanovi zbog požara koji je izbio sinoć oko dva sata iza ponoći na navedenoj adresi.

Naime, u zgradi u ulici Pruščakova 5 izgorio je i urušio se krov, a pojedini stanovi u zgradi pretrpjeli su veliku materijalnu štetu. Predstavnici Općine Centar su se ovom prilikom upoznali sa situacijom u kojoj su se našli vlasnici stanova u pomenutoj zgradi.

Slobodan i Gordana Anđelić zahvalili su se načelniku Ajnadžiću na posjeti i ukazanoj pomoći i podršci, u ovim, kako su naveli, teškim trenucima.

"Naš stan pretrpio je veliku materijalnu štetu, kako od požara koji se proširio iz susjednog stana, tako i od vode odnosno prokišnjavanja kojem je uzrok oštećeni krov. Veliko hvala načelniku Ajnadžiću što je danas ovdje i što je spreman da nam pomogne", kazali su Anđelići.

U zgradi je bio i brat smrtno stradale žene, Matija Dobrinić koji se, vidno potresen smrću sestre, zahvalio načelniku Ajnadžiću na posjeti.

"Moja sestra je bila psihički bolesna žena. Nije imala skoro nikakvog kontakta sa porodicom. Svaka pomoć Općine je dobrodošla i veliko vam hvala na svemu", dodao je Dobrinić.

Načelnik Ajnadžić je ovom prilikom kazao da je Općina Centar u skladu sa svojim mogućnostima i zakonskim rješenjima spremna izdvojiti dio sredstava kako bi pomogla stanarima u situaciji u kojoj su se našli.

"Žao nam je zbog ovoga što se dogodilo. Ovdje smo kako bismo vas posjetili, ali naravno i kako bismo vam pomogli da riješite probleme s kojima se suočavate zbog požara. Spremni smo sarađivati sa vašim upraviteljem u smislu sufinansiranja sanacije zajedničkih dijelova vašeg objekta", naglasio je Ajnadžić.