Prijeka potreba
35

Općina Centar će podržati projekte za povratničku populaciju u Srebrenici

FENA
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Općina Centar spremna je finansijski podržati projekte od značaja za lokalnu zajednicu u Srebrenici, posebno za povratničku populaciju potvrdio je načelnik Općine Centar Sarajevo Nedžad Ajnadžić u razgovoru s predstavnicima Opštine Srebrenica.

Zamjenik načelnika Srebrenice Nermin Alivuković i predsjednik Skupštine opštine Srebrenica Alija Tabaković su podsjetili da je Općina Centar već pomagala Srebrenici u konkretnim projektima za održivi povratak, od obnove domova povratničkih porodica do projekata izgradnje i obnove lokalne infrastrukture.

Ajnadžić je kazao da planira ovog mjeseca posjetiti Srebrenicu te je neophodno utvrditi prioritetne projekte koji se mogu realizirati zajedničkim snagama.

"Općina Centar je u svrhu podrške održivom povratku u mogućnosti da sufinansira jedan od projekata razvoja infrastrukture, po vašem izboru", kazao je Ajnadžić i dodao da je u toku priprema procedure za izgradnju ili rekonstrukciju jednog dječijeg igrališta u Srebrenici, što planiraju realizirati u saradnji s Udruženjem 'Jesi li za basket?'.

Također će Općina Centar finansijski podržati program obilježavanja godišnjice genocida u Srebrenici 11. jula.

Predstavnicima Opštine Srebrenica predstavljena je procedura prijave na javni poziv za podnošenje zahtjeva za ostvarivanje pomoći iz Programa održivog povratka, koji je objavila Općina Centar krajem februara 2018. godine i koji ostaje otvoren mjesec dana, saopćeno je iz Općine Centar Sarajevo.