BiH
0

Općina Centar: 20.000 KM za uklanjanje ledenica s krovova

FENA
Na inicijativu Službe civilne zaštite, u sarajevskoj Općini Centar jučer je održan sastanak s upraviteljima stambenih zgrada posvećen neophodnosti blagovremenog uklanjanja ledenica s krovova, koje predstavljaju potencijalnu opasnost za prolaznike.

Pomoćnik načelnika za civilnu zaštitu Sulejman Sijarić informirao je predstavnike firmi koje upravljaju stambenim zgradama da je Općina Centar, u nastojanju da osigura što veću sigurnost građana, u ovoj godini izdvojila 20.000 KM za interventno skidanje ledenica s krovova.

Ugovor o realizaciji ove aktivnosti potpisan je s Komunalnim preduzećem "Park" koje posjeduje neophodnu opremu i mehanizaciju, saopćeno je iz Općine Centar.

S obzirom na to da će Ugovor biti na snazi do kraja godine, upravitelji su pozvani da dostavljaju dnevne liste prioriteta, adresa objekata koje se nalaze na najfrekventnijim lokacijama s kojih je potrebno ukloniti ledenice.

Na takve dojave upravitelja Služba civilne zaštite će angažirati ekipe "Parka" koje će ukloniti prijeteće ledenice.

Poziv za sastanak upućen je na adrese devet upravitelja stambenih zgrada - "Eko-Ing", "Epismont", "Famos-Gradnja", "Hidromontaža", "Lares", OKI Upravitelj, "Stambena zadruga željezničara", HETIG te "Sarajevostan".

Zakonsku obavezu da uklanjaju ledenice imaju upravitelji stambenih zgrada, korisnici poslovnih zgrada i vlasnici privatnih kuća.