Posjeta ministra Jupića
43

Općina Breza najavila nove mjere kako bi spriječila lokalnu transmisiju korona virusa

A. D.
Načelnik Odjela za infektivne bolesti Kantonalne bolnice Zenica dr. Ednan Drljević i ministar zdravstva Zeničko-dobojskog kantona dr. Adnan Jupić posjetili su danas Dom zdravlja Breza, kako bi se uvjerili u stanje u ovoj zdravstvenoj ustanovi u okolnostima globalne pandemije koronavirusa COVID-19.

"“Stanje u Domu zdravlja je dobro, a menadžment na čelu s dr. Edinom Avdićem i zaposleni se maksimalno zalažu i poštuju naredbe i preporuke zdravstvenih vlasti”, naveo je, između ostalog, ministar Jupić koji je ujedno i predsjednik Kriznog štaba za borbu protiv koronavirusa ZDK.

Jupić i Drljević su, u pratnji komandanta Općinskog štaba civilne zaštite, brezanskog načelnika Muniba Zaimovića i direktora Doma zdravlja Edina Avdića, obišli prostorije izolatorija koji je uspostavljen u Radničkom domu.

“Zahvaljujem svima koji su u proteklim danima pomogli pripremanju izolatorija u kojem je smješteno 15 kreveta. Nadamo se da nam neće biti potreban, ali ćemo biti spremni”, izjavio je Zaimović.

Općina Breza ulaže maksimalne napore kako bi spriječila lokalnu transmisiju virusa.

“U cilju ublažavanja negativnih posljedica koje će kriza izazvana pandemijom koronavirusa neminovno ostaviti na živote građane, Općina Breza i Općinsko vijeće donijet će niz odluka i mjera”, zaključio je Zaimović.