{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Opći interes za izgradnju autoceste Tuzla-Orašje i brze ceste Lašva-Travnik-Donji Vakuf

F
8.8.2007. u 16:00
0
0
Opći interes za izgradnju autoceste Tuzla-Orašje i brze ceste Lašva-Travnik-Donji Vakuf
0
Opći interes za izgradnju autoceste Tuzla-Orašje i brze ceste Lašva-Travnik-Donji Vakuf
Vlada Federacije BiH na današnjoj sjednici u Sarajevu donijela je dvije odluke o utvrđivanju općeg interesa za izgradnju brze ceste Lašva-Travnik- Donji Vakuf u dužni 54 km te za izgradnju autoceste Tuzla –Orašje u dužini oko 60 km, izjavio je danas nakon sjednice Vlade federalni ministra prometa i komunikacija Nail Šećkanović.
S ovim odlukama, kako je dodao, stvaraju se prepostavke u tehhničko-tehnološkom smislu da se ide dalje u realizaciju projekta, shodno utvrđenim prioritetima u programu Federalne vlade.

Šećkanović je kazao da je prema preliminarnim procjenama za autocestu Tuzla-Orašje potrebno 800 miliona KM, a za brzu cestu Lašva-Travnik-Donji Vakuf oko 500 miliona KM.

Vlada je danas razmatrala i informaciju o realizaciji strategije upravljanja zračnim prometom u BiH (ATM) da bi se ocijenilo do kojeg stepena je došla njena realizacija.

Vijeće ministra BiH, podsjetio je Šećkanović, u toj strategiji je utvrdilo da će sjedište budućeg provajdera (kontrolora letenja) biti u Mostaru, a sjedište Direkcije za civilnu avijaciju u Banjoj Luci.

Za realizaciju te strategije odobren je i kredit EBRD-a u iznosu 12 miliona eura, čija je realizacija u toku i za čiju implementaciju je zaduženo državno Ministarstvo transporta i komunikacija.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: