Za osoblje i pacijente
96

Opća bolnica u Sarajevu i Dom zdravlja Ilidža dobili tunele za dezinfekciju

I. Č.
Opća bolnica "Prim. dr. Abdulah Nakaš" u Sarajevu i Dom zdravlja Ilidža dobili su tunele za dezinfekciju koji će služiti osoblju i posjetiteljima ovih zdravstvenih ustanova.

Općina Centar je nabavila definfikacioni tunel za potrebe Opće bolnice "Prim. dr. Abdulah Nakaš", dok su firme Bios i Ado Trans donirale definfikacioni tunel Općini Ilidža postavljen pred ulazom u Dom zdravlja Ilidža, saopćeno je.

Kako je saopćeno iz Općine Centar, za isporuku i montažu dezinfikacionog tunela postavljenog pred Općom bolnicom je bila zadužena firma "Grizelj" koja je također kao donaciju obezbijedila dodatne količine dezinfikacionog sredstva.

"Dezinfekciona sredstva potrebna su za rad tunela. Općina Centar je za nabavku tunela i sredstva za dezinfekciju koje može trajati sedam dana izdvojila gotovo 6.000 KM", stoji u saopćenju.

Kako je saopćila Općina Ilidža, svi koji dolaze u Dom zdravlja Ilidža bit će dužni da prođu kroz tunel, uz trijažu koju svakodnevno vrše medicinski radnici na punktu kako bi se smanjio rizik unošenja virusa u ustanovu.

Načelnik Općine Ilidža Senaid Memić i generalni direktor JU Dom zdravlja Kantonsa Sarajevo Muhamed Ahmić zahvalili su na humanom gestu firmama Bios i Ado trans.