{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Opća bolnica Sarajevo od danas "JU Opća bolnica prim. dr. Abdulah NakaŠ"

F
20.4.2006. u 12:03
224
0
Opća bolnica Sarajevo od danas "JU Opća bolnica prim. dr. Abdulah NakaŠ"
224
Opća bolnica Sarajevo od danas "JU Opća bolnica prim. dr. Abdulah NakaŠ"
Skupština Kantona Sarajevo donijela je danas rješenje o izmjeni naziva JU Opća bolnica Sarajevo.Dosadašnji naziv mijenja se u “JU Opća bolnica prim. dr. Abdulah Nakaš”.
Komisija za obilježavanje, čuvanje i njegovanje historijskih događaja i ličnosti Skupštine KS-a na sjednici od 13. aprila jednoglasno je prihvatila inicijativu Udruženja boraca “Bosnae- Zelene beretke” i Udruženja “Prijatelji Opće bolnice Sarajevo” da se izvrši promjena naziva JU Opća bolnica Sarajevo u novi naziv JU “Opća bolnica prim. dr. Abdulah Nakaš”.

Rahmetli prim. dr. Abdulah Nakaš rođen je u Sarajevu 27. novembra 1944. gdje je proveo djetinjstvo, osnovno i srednje obrazovanje te završio Medicinski fakultet i specijalizaciju iz opće hirurgije. Ljubav prema čovjeku i pozivu hirurga bile su i ostale njegovo životno opredjeljenje sve do prerane smrti 27. novembra 2005.

Cjelokupan radni vijek rahmetli prim. dr. Abdulah Nakaš proveo je u medicinskoj praksi. Njegov angažman tokom agresije na Grad Sarajevo i BiH kao glavnog hirurga Armije RBiH i šefa hirurških disciplina u Državnoj bolnici Sarajevo bio je primjer humanizma kakav nije ranije zabilježen u sredini u kojoj je živio i radio prim. dr. Abdulah Nakaš.

Rahmetli prim. dr. Abdulah Nakaš nosilac je više priznanja od kojih je Šestoaprilska nagrada Grada Sarajeva za iskazane rezultate i rad u periodu agresije na Grad Sarajevo i BiH, te neposredni poratni angažman u oblasti medicinske znanosti, jedno od posebnih priznanja kojim je ostao trajno vezan za svoj rodni Grad Sarajevo.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: