{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Opća bolnica "Prim. dr. Abdulah Nakaš" obilježava 144 godine

F
10.5.2010. u 13:33
0
3
Opća bolnica "Prim. dr. Abdulah Nakaš" obilježava 144 godine
0
Opća bolnica "Prim. dr. Abdulah Nakaš" obilježava 144 godine
Foto: Sarajevo-x.com
Opća bolnica "Prim. dr. Abdulah Nakaš" u Sarajevu danas obilježava 144 godine postojanja i 18 godina otkako je postala civilna zdravstvena ustanova.
Direktor Opće bolnice "Prim. dr. Abdulah Nakaš" Bakir Nakaš na prigodnoj svečanosti istakao je da je ponosan na svoje osoblje i sve ono što su postigli u prijeratnim, ali i onim teškim, ratnim godinama pa sve do danas.

"To je ono što je vrijednost ove bolnice, njeni ljudi i organizacija koja je uspostavljena davne 1866. i već tada je rečeno da je pacijent najvažniji. Trudimo se da u ovoj ustanovi pacijenta prepoznamo, ne kao objekta koji bi bio određen samo brojem, nego kao induviduu koja ima svoje tegobe i potrebe da bude tretirana na adekvatan način", istakao je Nakaš.

JU Opća bolnica "Prim. dr. Abdulah Nakaš" dobitnik je Šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva u 2010. Karakteriše je, kako je kazao Nakaš, dobra organizacija svih hirurških disciplina, dobar pristup operativnom programu, korištenje novina i inovacija i dobro organizirana dijagnostička služba.

Ovim povodom dodijeljene su plakete Bolnice zaslužnim uposlenicima: dr. Ibrahimu Pači, višem medicinskom tehničaru Subhiji Imamović, radnici Jasminki Gurdi, dok je prijelazna plaketa dodijeljena osoblju Odjeljenja za medicinsko-biohemijsku laboratorijsku dijagnostiku.

Proslava 144. godišnjice nastavlja se i u naredna dva dana čime se ova bolnica tradicionalno pridružuje manifestaciji "Dani Kantona Sarajevo". Povodom Dana bolnice danas poslijepodne bit će položeno cvijeće na mezar prim. dr. Abdulaha Nakaša, a uvečer će biti održana svečanost na kojoj će biti dodijeljene počasne plakete.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: