NBS
0

"Opasne prijetnje Dodika muslimanima i islamu"

FENA
Narodna bošnjačka stranka (NBS) smatra fašizoidnom izjavu Milorada Dodika kako je u Sarajevu "na sceni politički islam koji želi etnički očistiti jedan prostor i grad", te je stoga osuđuje i poziva meritorne institucije da takvo fašizoidno ponašanje jednog političara konačno sankcionira.

U saopćenju ove stranke se navodi da ovakve optužbe na islam i muslimane u duhu su zlih ideja velikih krvnika koji su počinili genocid i očistili prostore od muslimana, pravdajući to upravo odbranom od opasnosti od takozvanog političkog islama.

Ističe se da ne može Dodik tražiti individualizaciju za zločine počinjene u ime Srba, a optužiti islam i muslimane za "etničko čišćenje i progone Srba"!

Pošto to Dodik već radi smišljeno, Narodna bošnjačka stranka to razumijeva kao novu prijetnju na koju je Dodik očito spreman, kako bi kaznio pripadnike takozvanog političkog islam i osvetio se za navodni progon 150.000 Srba iz Sarajeva! Čuli smo kome i zašto se Mladić svetio u Srebrenici! Stoga smatramo da se ovako jezivo opasne prijetnje pripadnicima jedne religije u Evropi ne smiju tolerirati , navodi se u saopćenju Narodne bošnjačke stranke.