{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Opasne boce za propan-butan proizvedene 1978. i starije

F
15.7.2008. u 12:33
0
0
Opasne boce za propan-butan proizvedene 1978. i starije
0
Opasne boce za propan-butan proizvedene 1978. i starije
Kantonalna uprava za inspekcijske poslove Tuzla obavIjestila je javnost, punionice plina propan-butana i distributere plinova na području Tuzlanskog kantona, da je potrebno u naredenom periodu iz upotrebe povući boce za propan-butan punjenja 3, 5 i 10 kg, starosti preko trideset godina, znači proizvedene 1978. godine i starije.
- Termoenergetska inspekcija Kantonalne uprave za inspekcijske poslove u narednom periodu izvršit će inspekcijske kontrole punioca plina, skladišta plinova i distributere na području Tuzlanskog kantona, saopćeno je.

Bit će kontrolisana obaveza stavljanja boca van upotrebe starosti trideset godina i više, odnosno izdvajanje i uništenje istih uz uvid nadležnog inspektora i obavezno sačinjavanje zapisnika.

Boce za propan-butan, punjenja 3, 5 i 10 kg, starosti do trideset godina, prilikom redovne kontrole će se upućivati na kompletan pregled u skladu sa važećim propisima, normativima i standardima i neće se dozvoliti promet boca koje nemaju propisanu oznaku (žig) nadležnog inspektora.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: