{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Opasne boce za propan-butan proizvedene 1978. i starije

F
15.7.2008. u 12:33
0
0
Opasne boce za propan-butan proizvedene 1978. i starije
0
Opasne boce za propan-butan proizvedene 1978. i starije
Kantonalna uprava za inspekcijske poslove Tuzla obavIjestila je javnost, punionice plina propan-butana i distributere plinova na području Tuzlanskog kantona, da je potrebno u naredenom periodu iz upotrebe povući boce za propan-butan punjenja 3, 5 i 10 kg, starosti preko trideset godina, znači proizvedene 1978. godine i starije.
- Termoenergetska inspekcija Kantonalne uprave za inspekcijske poslove u narednom periodu izvršit će inspekcijske kontrole punioca plina, skladišta plinova i distributere na području Tuzlanskog kantona, saopćeno je.

Bit će kontrolisana obaveza stavljanja boca van upotrebe starosti trideset godina i više, odnosno izdvajanje i uništenje istih uz uvid nadležnog inspektora i obavezno sačinjavanje zapisnika.

Boce za propan-butan, punjenja 3, 5 i 10 kg, starosti do trideset godina, prilikom redovne kontrole će se upućivati na kompletan pregled u skladu sa važećim propisima, normativima i standardima i neće se dozvoliti promet boca koje nemaju propisanu oznaku (žig) nadležnog inspektora.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: