BiH
0

OOSDP BiH Ilidža: Sramotna i nerazumna odluka Općinskog vijeća

FENA
Općinska organizacija SDP BiH Ilidža smatra da je sramotna i nerazumna odluka Općinskog vijeća Ilidža kojom je odbijen prijedlog Kluba vijećnika SDP-a za oslobađanje boračke populacije plaćanja Komisije za tehnički pregled stambenih objekata, saopćeno je danas iz te stranke.

Imajući u vidu da pripadnici boračke populacije od ličnih i porodičnih invalidnina, te od obećanih naknada za nezaposlenost, ne mogu podmiriti ni osnovne mjesečne životne potrebe, Klub vijećnika SDP-a je predložio da ih Općina oslobodi plaćanja troškova za tehnički pregled stambenih objekata, odnosno da troškove Komisije planira u općinskom budžetu.

"Krajnje bezobzirnim i ingnorantskim odnosom prema prijedlogu SDP-a, Općinsko vijeće je odbilo da u okviru svojih nadležnosti olakša boračkoj populaciji put do legalizacije stambenih objekata", navodi se u saopćenju.

Stoga će, prema usvojenom Cjenovniku tehničkog pregleda građevina, pripadnici boračke populacije morati platiti 400 KM za Komisiju koja će vršiti tehnički pregled stambenog objekta površine 100 metara kvadratnih.

Takva odluka Općinskog vijeća je po mišljenju Općinske organizacije SDP-a BiH Ilidža potpuno nerazumna, sramotna i neprihvatljiva, navodi se u saopćenju.