BiH
2

OO SDA Vogošća otvorio predizbornu kampanju

Klix.ba
U prostorijama Hotela Park, 2.9.2016. godine sa početkom u 10:00 sati upriličena je press konferencija kojom je Općinski odbor SDA Vogošća otvorio predizbornu kampanju za Lokalne izbore 2016.

Prisutnim novinarima i medijima se obratio predsjednik OO SDA Vogošća koji je prisutne upoznao sa planom aktivnosti koje će OO SDA Vogošća sprovoditi u toku predizborne kampanje.

Na press konferenciji, također se obratio i aktuelni načelnik Općine Vogošća, te kandidat SDA za načelnika na Lokalnim izborima 2016 Edin Smajić . Listu kandidata za Općinsko vijeće predstavio je gospodin Migdad Hasanović, nosilac liste SDA Vogošća.

Nakon press konferencije Općinskog odbora SDA Vogošća u prepunoj Kino sali KSC-a održana je Svečana akademija upriličena u povodu predstavljanja izborne Platforme 2016-2020. godine te kandidata ispred SDA Vogošća za Lokalne izbore 2016.

Akademiji su prisustvovali mnogobrojni gosti i zvanice , potpredsjednik SDA BiH i predsjednik KO SDA Sarajevo, zastupnik u Parlamentarnoj Skupštini BIH gospodin Asim Sarajlić, ministar u Vladi KS gospodin Senad Hasanspahić, zastupnica u Parlamentu FBiH gospođa Kenela Zuko, predstavnici boračkih udruženja, predstavnici vjerskih zajednica te predstavnici SBB Vogošća, koalicionog partnera. Prisutnim gostima obratio se predsjednik OO SDA Vogošća, koji je ujedno i predstavio izbornu Platformu 2016-2020.

Na predstojeće izbore OO SDA Vogoća izlazi sa najjačim timom , timom koji je snaga SDA. Ovaj tim predvodi aktuelni načelnik te kanidat SDA za Lokalne izbore 2016. Edin Smajić, koji se na Svečanoj akdemiji obratio prisutnima gdje je govorio o planovima za naredni mandat. Predstavljeni su i kandidati za Općinsko vijeće ispred SDA , listu kandidata predvodi gospodin Migdad Hasanović, koji se također obratio prisutnima te ih pozvao da podrže kandidate SDA za OV na predstojećim izborima zajedno sa kandidatom za načelnika Edinom Smajićem .