{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


OO SDA Srebrenica najoštrije osudila napad na Majke Srebrenice

13.7.2013. u 17:06
117
16
OO SDA Srebrenica najoštrije osudila napad na Majke Srebrenice
117
OO SDA Srebrenica najoštrije osudila napad na Majke Srebrenice
Opštinska organizacija SDA Srebrenica naoštrije je osudila današnji fizički napad pripadnika Specijalnih jedinica MUP-a Republike Srpske na Majke Srebrenice u Kravici.
"Nezabilježeno je u historiji čovječanstva da se na jedan ovakav način postupalo prema žrtvama genocida od strane onih koji su bili učesnici u genocidu. Pored sve nepravde koja im je nanesena u julu 1995.godine, kada su im ubijeni sinovi i ostali članovi porodice, žrtve su danas prilikom obilaska stratišta Bošnjaka doživjele ponovo genocid. Ovo je nastavak genocida.

Zemljoradnička zadruga u Kravici je mjesto gdje se 13. jula 1995.godine desila najveća egzekucija Bošnjaka iz Srebrenice, kada je ubijeno oko 1.500 Bošnjaka. To je utvrđeno i pred Haškim Tribunalom, kao i pred Sudom BiH.

U presudama je utvrđeno da su u Kravici Bošnjake ubijali pripadnici Specijalnog odreda MUP-a RS kojim je komandovao Ljubomir Borovčanin. Ne sumnjamo da neki od zločinaca danas nisu bili među napadačima na majke kojima su u Kravici ubili sinove“, navodi se u saopćenju Opštinske organizacije SDA Srebrenica.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: