BiH
244

OO SDA Novi Grad Sarajevo održao predizborni skup u Švrakinom Selu

Klix.ba
U okviru svojih predizbornih aktivnosti OO SDA Novi Grad Sarajevo održala je večeras drugi predizborni skup u Švrakinom Selu. Prisutnima su se obratili Elvedin Okerić predstavnik Općine Novi Grad Sarajevo u Skupštini Kantona Sarajevo, Rusmir Baljić nosilac liste SDA za Općinsko vijeće i Semir Efendić aktuelni načelnik te istodobno kandidat za naredni mandat.

Kantonalni zastupnik Elvedin Okerić u svojstvu domaćina pozdravio je sve prisutne te se u svom govoru osvrnuo na brojne projekte koji su relizovani u protekle četiri godine u ovom naselju.

"Švrakino Selo i Aneks su dugo čekali načelnika koji razumije potrebe naših građana. Sjetimo se mandata u periodu 2000. – 2012. godine kada je ovaj dio Novog Grada bio sistemski kažnjen zbog podrške koju je uvijek Stranka demokratske akcije imala iz ovih naselja, na način da se u ovdje, gdje gravitira oko 12.000 stanovnika, nije ništa radilo. Danas imamo asfaltirane ulice, izgrađena i rekonstruisana dječija i sportska igrališta, sanirano klizište u ulici Atife Karalić čikma, fasade i krovove, kanalizacionu mrežu u Jajačkoj, Prnjavorskoj i Vrbovskoj ulici, ambulantu porodične medicine na Aneksu, a izvode se i završni radovi na jednom od najznačajnijih projekata iz programa 'Pokrenimo Novi Grad zajedno' – izgradnji osnovne škole na Aneksu. Švrakino Selo i Aneks, kao i drugi dijelovi Općine imaju još potreba i problema koje treba rješavati u narednom periodu. Da bi nastavili trend razvoja i rasta naše Općine potrebno je damo podršku aktuelnom načelniku Semir Efendiću i listi za vijeće", istakao je Okerić u svom obraćanju.

Nosilac liste Rusmir Baljić predstavio je kandidate na listi za vijeće te skrenuo pažnju svim prisutnima da se potrebno ujediniti i napraviti dobar rezultat koji će olakšati rad načelnika.

"Na ovim izborima našlo se na desetine stranaka i desetine hiljada kandidata. Važno je ne rasipati glasove, jer u tom slučaju vlast se mora formirati sa strankama čiji klubovi nisu stabilni, dok vijećnici mijenjaju stranke radi vlastitih interesa, a koje na kraju mandata ne možete pozvati na odgovornost", kazao je.

U svom obraćanju, aktuelni načelnik Općine Novi Grad Sarajevo, te kandidat za predstojeće izbore Semir Efendić istakao je kao poseban uspjeh prethodnog mandata činjenicu da se uspjela vratiti vjera naroda u politiku i vlast, što je bilo u velikoj mjeri uništeno. Pomenut je veliki broj projekata koji su realizovani, a koji su bili najavljeni programom "Pokrenimo Novi Grad zajedno", te je naglasio bitnost broja vijećnika kako bi i njegov budući rad bio efektivan.

"Za četiri godine mandata, jedanaest vijećnika SDA zastupali su interes svih građana i podržavali su sve što smo radili, a rezultat takvog rada je vidljiv na terenu", istakao je Efendić u svom obraćanju, pozivajući građane da podrže svih 36 kandidata na listi.