BiH
9

OO SDA Bihać: Podržavamo rad pravosudnih institucija, Galijašević je imao uspješnih projekata

Piše: M. Ć.
Nakon hapšenja gradonačelnika Bihaća Emdžada Galijaševića, njegove supruge i najbližih saradnika, danas su se oglasili i iz OO SDA Bihać, čiji je Galijašević visokopozicionirani član.

Općinski odbor Stranke demokratske akcije u Bihaću, na čijem čelu se nalazi Sead Kadić, iznio je danas svoj prvi stav javnosti spram hapšenja i određivanja mjera pritvora gradonačelniku Bihaća Emdžadu Galijaševiću koji pripada ovoj stranci.

Iz OO SDA Bihać su kazali da su kao politička stranka koja je dobila najveće povjerenje građana grada Bihaća i koja je odgovorna za funkcionisanje grada Bihaća i život njegovih građana, svjesni novonastale složene situacije stoga, usljed čega su se odlučili i očitovati.

"Kao državotvorna stranka, OO SDA Bihać očekuje od svih izabranih zvaničnika da pored odgovornosti prema stranci budu svjesni i individualne, moralne i krivične odgovornosti i u tom smislu podržavamo rad svih nadležnih institucija, u okviru zakona", istakli su u OO SDA Bihać.

Naglašavajući da podržavaju rad pravosudnih institucija povodom posljednih dešavanja, u OO SDA Bihać ističu i da je gradonačelnik Galijašević iza sebe ostavio niz uspješnih projekata.

"Ne umanjujući delikatnost situacije nastale određivanjem mjera pritvora gradonačelniku Galijaševiću, želimo naglasiti da je gradska uprava na čelu sa gradonačelnikom uradila čitav niz kvalitetnih projekata što su i građani prepoznali", kažu u ovoj stranci.

U OO SDA Bihać navode da će kao odgovorna stranka, a svjesni potrebe nesmetanog funkcionisanja Gradske uprave Bihaća, ponuditi najbolje rješenje u skladu sa Statutom grada.

"U skladu s tim, OO SDA Bihać će se u narednih nekoliko dana očitovati o kandidaturi za gradonačelnika i listi za Gradsko vijeće, a u skladu sa postavljenim terminima CIK-a", naveli su iz ove stranke.

Podsjećamo, prema uputstvu o rokovima i redoslijedu izbornih aktivnosti Centralne izborne komisije BiH, podnošenje kandidatskih lista počinje već od naredne sedmice, tačnije od 22. juna i traje do 04. jula, dok konačna ovjera traje do 29. jula, tako da bi OO SDA Bihać trebao biti veoma brz sa predstavljanjem, najvjerovatnije, novog imena za gradonačelničku poziciju.