Prevencija širenja
11

Online nastava od sutra i u BPK Goražde, posebno uputstvo za rad nastavnika

E. A.
Arman Bešlija (Foto: D. S./Klix.ba)
Arman Bešlija (Foto: D. S./Klix.ba)
Za sve učenike osnovnih i srednjih škola na području BPK Goražde od sutra počinje konsultativna online nastava.

Zbog aktuelne situacije Ministarstvo obrazovanja, mladih, nauke, kulture i sporta u Vladi BPK Goražde na sastanku sa direktorima škola i predstavnicima sindikata odlučilo se na ovaj korak kako bi prebrodili trenutnu situaciju i nepredviđene pauze u nastavi.

Resorni kantonalni ministar Arman Bešlija pojašnjava da je način rada prosvjetnih radnika sa učenicima preciziran posebnim uputstvom u kojem je jasno opisan način vođenja dnevnika i data mogućnost nastavnicima da rade od kuće jer se u skladu sa naredbama ne smiju okupljati u velikom broju.

"Sve je do direktora kako će organizovati radno vrijeme i realizirati plan i program, da prebrodimo ovu kriznu situaciju. Sve škole su dobile zadatke da pripreme instruktivnu nastavu i putem online mreža prenose instrukcije roditeljima i učenicima. Ovo je eksperimentalni period i želimo da učenicima damo zadatke i gradivo kako bi mogli učiti od kuće", izjavio je Bešlija.

Učenicima koji nemaju pristup internetu ili potrebnu opremu, materijali će se dostavljati na kućnu adresu, a prema analizama koje su uradile škole, broj tih učenika nije veliki.