Obavještenje na Pravu u Tuzli
1.1k

"Onaj osjećaj kada padneš na ispitu zbog jednog pitanja"

Piše: D. Brkić
Studenti druge godine Pravnog fakulteta Univerziteta u Tuzli su s nestrpljenjem iščekivali rezultate pismenog ispita iz predmeta Roditeljsko i starateljsko pravo. Umjesto rezultata, studente iz grupa C i D, asistent Boris Krešić je "počastio" rezultatima Lige prvaka, kako je naslovljen dokument postavljen na službenu stranicu Pravnog fakulteta Univerziteta u Tuzli.
Naime, studenti iz grupa A i B, nakon što su downloadovali postavljene dokumente, mogli su vidjeti rezultate ispita koje je potpisala prof. dr. Suzana Bubić, dok je studente iz grupa C i D, nakon "skidanja" dokumenta, dočekala fotografija novog evropskog klupskog prvaka londonskog Chelseaja, a potom i tekst sljedeće sadržine: "Sa radošću obavještavamo studente - navijače Barcelone, Bayerna, a da se ne zaboravi i navijače M. Uniteda, da su pali na ispitu Lige prvaka 2012. godine. Sljedeći rok je 2013. godine", postavio je, kako tvrde studenti Pravnog fakulteta, asistent Boris Krešić, te obavještenje, uz fotografiju razočaranih fudbalera Bayerna, zaključio riječima "Onaj osjećaj kada padneš na ispitu zbog jednog pitanja".

Ne znamo da li je asistent Boris Krešić veliki navijač Chelseaja ili je došlo do nekakve greške ili upada hakera, ali bez sumnje, službene stranice Pravnog fakulteta se ne bi smjele koristiti za ovakve stvari.

Studenti, koji su dobro uradili ispit iz Roditeljskog i starateljskog prava, su ostali uskraćeni za adekvatnu informaciju o rezultatima, a zbog Krešićevog "prava" mnogima od njih su promijenjeni planovi, kao i dinamika izlaska na druge ispite.