{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ona je svima ista: Pomirenje kroz dobrovoljno darivanje krvi

13.11.2015. u 11:53
95
2
Ona je svima ista: Pomirenje kroz dobrovoljno darivanje krvi
95
Povodom Svjetskog dana tolerancije, 16. novembra, s početkom u 10 sati, održat će se akcija dobrovoljnog darivanja krvi u Bratuncu, Srebrenici, Istočnom Novom Sarajevu, Maglaju, Doboju, Prijedoru, Goraždu, Prozoru/Rami i Mostaru.


Akcija nosi naziv "Krv nam je svima ista" i rezultat je truda mladih aktivista iz općina u kojima djeluje projekat PRO-Budućnost (Povjerenje, Razumijevanje, Odgovornost za Budućnost) Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira Catholic Relief Services u saradnji sa Fondacijom Mozaik, Caritasom BK BiH, Forumom građana Tuzle, Helsinškim parlamentom građana Banja Luka i Međureligijskim vijećem u Bosni i Hercegovini.

Ovi mladi ljudi, okupljeni pod okriljem projekta PRO-Budućnost intenzivno rade na promociji vrijednosti kojima žele ojačati procese pomirenja i izgradnje povjerenja u njihovim zajednicama. Za ovu akciju su zajednički radili u saradnji sa nadležnim ustanovama za transfuziju krvi koje će osigurati tehničku realizaciju akcije, dok su mladi mobilizirali svoje zajednice na ovu akciju s porukom „Krv nam je svima ista“."Putem dijaloga među grupama i edukacije, građani Bosne i Hercegovine se mogu osvrnuti na prošle događaje i okrenuti ka budućnosti i početi da sarađuju na izgradnji zemlje koja se bazira na vrijednostima tolerancije i različitosti", stoji u saopćenju organizacija uključenih u akciju.

Zajednice u kojima se akcija provodi uključene su u projekat PRO-Budućnost, koji djeluje u 30 općina i gradova u BiH.

Akcija će se održati u sljedećim mjestima:

1. Bratunac, Dom zdravlja
2. Srebrenica, Dom zdravlja
3. Istočno Novo Sarajevo, Kulturni centar
4. Maglaj, Dom zdravlja
5. Doboj, Gradska bolnica
6. Prozor/Rama, Srednja škola
7. Mostar, bolnica Safet Mujkić, Južni logor
8. Mostar, Bijeli brijeg
9. Goražde, Kantonalna bolnica
10. Prijedor, Glavna bolnica

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: