BiH
0

On-line izložba radova Amre Kalender

eXkluzivno
U okviru našeg <a href="http://www.sarajevo-x.com/servisi.php?servis=photos">x.PHOTOS</a> servisa započinjemo serijal on-line izložbi sarajevskih umjetnika, koje za cilj imaju njihovu promociju i afirmisanje u društvu koje slabo obraća pažnju na svoje kulturne stvaraoce. <b>Amra Kalender</b> je rođena 1973. u Sarajevu, gdje nakon završene srednje škole upisuje Akademiju likovnih umjetnosti, odsjek nastavnički. Iako studira tokom teškog perioda rata, uspjela je održati kontinuitet u praćenju nastave i polaganju ispita (prosjek ocjena 9,33). Diplomirala je u julu 1998. kod mentora profesora Ibrahima Krzovića.

Tokom studija je učestvovala na mnogobrojnim izložbama, od kojih se izdvaja prva godišnja izložba Soroševog centra za savremenu umjetnost u Art centru “Ćulhan” (njen rad je uvršten u katalog ove izložbe), izložba “Počast Sarajevu” u gradskoj galeriji “Collegium Artisticum”, te izložba “Susjedi” u istarskom gradu Labinu.

Neke od najvažnijih izložbi su učestvovanje na godišnjoj izlozbi ‘Meeting Point’ SOROS Centra za savremenu umjetnost Sarajevo, zajednička izložba grupe mladih umjetnika pod nazivom Under Pressure u galeriji Novi Hram, izložba ‘Morning Glory’ u Meeting Point café-u Sarajevo, izložba Aktuelno u gradskoj galeriji Collegium Artisticum, te instalacija pod nazivom Artist at work u klubu Re:Akcija.

Kao nastavnik likovne kulture radila je određeno vrijeme u sarajevskim osnovnim školama. Galeriju njenih radova nastalih u periodu 1994-2000 možete pogledati ovdje, u okviru našeg x.PHOTOS servisa. Radovi su rađeni u tehnikama ulje, akvarel i tempera. Ukoliko ste zainteresovani za kupovinu neke od slika, kontakt e-mail je [email protected]...