{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


On-line izložba radova Amre Kalender

e
21.1.2003. u 02:26
0
0
On-line izložba radova Amre Kalender
0
On-line izložba radova Amre Kalender
U okviru našeg x.PHOTOS servisa započinjemo serijal on-line izložbi sarajevskih umjetnika, koje za cilj imaju njihovu promociju i afirmisanje u društvu koje slabo obraća pažnju na svoje kulturne stvaraoce. Amra Kalender je rođena 1973. u Sarajevu, gdje nakon završene srednje škole upisuje Akademiju likovnih umjetnosti, odsjek nastavnički. Iako studira tokom teškog perioda rata, uspjela je održati kontinuitet u praćenju nastave i polaganju ispita (prosjek ocjena 9,33). Diplomirala je u julu 1998. kod mentora profesora Ibrahima Krzovića.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Tokom studija je učestvovala na mnogobrojnim izložbama, od kojih se izdvaja prva godišnja izložba Soroševog centra za savremenu umjetnost u Art centru “Ćulhan” (njen rad je uvršten u katalog ove izložbe), izložba “Počast Sarajevu” u gradskoj galeriji “Collegium Artisticum”, te izložba “Susjedi” u istarskom gradu Labinu.

Neke od najvažnijih izložbi su učestvovanje na godišnjoj izlozbi ‘Meeting Point’ SOROS Centra za savremenu umjetnost Sarajevo, zajednička izložba grupe mladih umjetnika pod nazivom Under Pressure u galeriji Novi Hram, izložba ‘Morning Glory’ u Meeting Point café-u Sarajevo, izložba Aktuelno u gradskoj galeriji Collegium Artisticum, te instalacija pod nazivom Artist at work u klubu Re:Akcija.

Kao nastavnik likovne kulture radila je određeno vrijeme u sarajevskim osnovnim školama. Galeriju njenih radova nastalih u periodu 1994-2000 možete pogledati ovdje, u okviru našeg x.PHOTOS servisa. Radovi su rađeni u tehnikama ulje, akvarel i tempera. Ukoliko ste zainteresovani za kupovinu neke od slika, kontakt e-mail je [email protected]...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: