{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


'Omogućiti isporučenja izvršilaca krivičnih djela'

S
22.6.2009. u 22:08
0
6
'Omogućiti isporučenja izvršilaca krivičnih djela'
0
'Omogućiti isporučenja izvršilaca krivičnih djela'
Milorad Barašin
Glavni tužilac BiH Milorad Barašin izjavio je da treba potpisati sporazume sa Srbijom i Hrvatskom koji će omogućiti međusobna isporučenja lica koja su izvršila krivična djela i izrazio uvjerenje da će u narednom periodu taj problem biti riješen.
Naglasivši da obični građani u BiH čekaju na dobijanje državljanstva duži period, Barašin je rekao da se onda postavlja pitanje kako je optuženi za ratne zločine u Hrvatskoj Branimir Glavaš dobio državljanstvo BiH.

"Ko bude prekršio pravila ponašanja u slučaju izdavanja državljanstva BiH protiv njega će biti pokrenut postupak. Mora se ispitati kako i na koji način je Glavaš dobio državljanstvo", rekao je Barašin gostujući u programu Federalne televizije.

Glavni tužilac BiH naveo je da je istraga o slučaju "Doborovoljačka ulica" otvorena još 2005. godine.

"Tu se radi o događaju u kojem je nesporno da su određena lica stradala", rekao je Barašin i dodao da se on zalaže da lica osumnjičena za ratne zločine počinjene u BiH budu procesuirana pred pravosudnim institicijama BiH.

Barašin je najavio da će 29. juna u Sarajevu razgovarati sa predstavnici Srbije o slučaju "Dobrovoljačka".

On je ponovio svoj stav da je potrebno produžiti mandat međunarodnih sudija i tužilaca u BiH i izrazio nadu da će do toga i doći.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: