{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


'Omogućiti institucijama da rade svoj posao''

F
20.2.2009. u 14:42
0
0
'Omogućiti institucijama da rade svoj posao''
0
'Omogućiti institucijama da rade svoj posao''
Ured visokog predstavnika smatra da je izvještaj Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) protiv premijera Republike Srpske i drugih zvaničnika RS-a za pronevjeru stvar nadležnih institucija i organa za provođenje zakona.
Glasnogovornik OHR-a Oleg Milišić u odgovoru Feni je naglasio da, što se tiče suštine optužbi protiv premijera RS-a Dodika i drugih zvaničnika, OHR iz principa nikada ne komentira istrage koje su u toku.

- Ovo je stvar koja se tiče nadležnih pravosudnih institucija i organa za provedbu zakona. Sve strane uključene u ovaj postupak moraju se pridržavati i poštivati vladavinu zakona, kaže Milišić

Naglasio je da se institucijama mora omogućiti da rade svoj posao u skladu sa zakonom.

Što se tiče istražnog procesa i unutrašnjih pravila postupka agencije SIPA-e i Tužilaštva BiH, to je stvar nadležnih institucija i OHR to ne bi komentirao.

Milišić je, međutim, podsjetio da je Upravni odbor PIC-a na svom posljednjem sastanku u novembaru 2008. godine pozvao organe i zvaničnike u BiH, uključujući i Republiku Srpsku, da u potpunosti sarađuju s institucijama BiH, uključujući agencije za provedbu zakona, i osiguraju neometano vršenje njihovih dužnosti u cijeloj BiH u skladu sa zakonom.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: