Grad Sarajevo
0

Omogućeno ljetovanje štićenicima doma "Bjelave"

Sarajevo-x.com
Grad Sarajevo će i ove godine sa 20.000 KM omogućiti ljetovanje štićenika Dječijeg doma "Bjelave", istaknuto je tokom današnje posjete gradonačelnika Sarajeva Alije Behmena ovoj socijalno-vaspitnoj ustanovi.

Kako je kazao direktor Dječijeg doma Amir Zelić, djeca će u junu boraviti u Zaostrogu, a u julu na planini Bistričak kod Nemile.

Gradonačelnik je obišao štićenike koje je obradovao slatkišima i novčanim poklonima. Ujedno je izrazio zadovoljstvo uvjetima u kojima boravi trenutno 94 djece bez roditeljskog staranja kao i odnosom uposlenih prema njima. Ovom prilikom gradonačelnik Behmen je istakao da će Grad organizirati školu plivanja za štićenika ove ustanove na bazenu Otoka-Meander.

Direktor Zelić se zahvalio gradonačelniku i Gradu na razumijevanju i kontinuiranoj finansijskoj podršci aktivnostima i projektima Dječijeg doma "Bjelave".

"Ponosni smo na našu djecu. U poslijeratnom periodu nijedno naše dijete nije evidentirano kao maloljetni prijestupnik, nijedno nije izbačeno iz škole niti prebačeno iz odjeljenja u odjljenje odnosno iz škole u školu", istakao je Zelić i pohvalio izuzetan uspjeh koji štićenici Dječijeg doma "Bjelave" postižu u školi i u mnogobrojnim sekcijama u kojima su prema svom afinitetu uključeni.