{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Omladinski radnici stječu znanje i novčanu podršku uz stručnu pomoć Instituta za razvoj mladih KULT

21.7.2014. u 11:25
2
1
Omladinski radnici stječu znanje i novčanu podršku uz stručnu pomoć Instituta za razvoj mladih KULT
2
Omladinski radnici stječu znanje i novčanu podršku uz stručnu pomoć Instituta za razvoj mladih KULT
Institut za razvoj mladih KULT od septembra 2014. godine do marta 2015. godine organizira Obuku za stručne saradice i saradnike za rad s mladima.
Odlukom Agencije za statistiku BiH, a na zagovaranje Instituta tokom 2014. godine, priznato je zanimanje stručne saradnice i saradnika za rad s mladima u klasifikaciji zanimanja pod brojem 3412.

Institut je tako pokazao da je ostvaren najznačajniji korak u standardizaciji rada s mladima koji predstavlja vid društvenog priznavanja, ne samo zanimanja, nego i neformalnog obrazovanja kao vida stručnog osposobljavanja osoba koje pomažu mladima u procesu njihovog razvoja i odrastanja, a rade s mladima u centrima i klubovima za mlade, omladinskim organizacijama ali i institucijama vlasti, primjerice centrima za socijalni rad, domovima mladih.

Obuka za stručne saradnice i saradnike za rad s mladima traje dvadeset dana i obuhvata 160 sati. Tokom obuke, buduće omladinske radnice i radnici će imati i priliku da savladaju tehnike i metode pisanja biznis plana kako bi bili spremni i osposobljeni pokrenuti društvene biznise u organizacijama i centrima u kojima djeluju.

Dva najbolja biznis plana, dobiti će i novčanu podršku u pojedinačnom oznosu do 6000,00 KM.

Osnovni kriteriji za odabir polaznica i polaznika obuke za stručne saradnike i saradnice za rad s mladima obuhvataju najmanje završenu četverogodišnju srednju školu, prijašnje iskustvo u radu s mladima, delegiranje dvije osobe za učešće u obuci ispred jednog centra-kluba ili organizacije, te visok stepen motivacije za redovno i aktivno učešće u obuci za primjenu stečenih znanja u budućem radu.

Javni poziv je otvoren od 20. jula do 10. augusta 2014. do 00:00h, dok će prijave poslane nakon tog roka biti automatski obustavljene. Prijavnom obrascu se može pristupiti putem ovog linka. U razmatranje se neće uzeti prijave centara, klubova ili organizacija koje delegiraju samo jednu osobu i nepotpune prijave.

Imena odabranih polaznika i polaznica biti će poznata u prvoj sedmici septembra te će biti objavljena na web stranici Instituta za razvoj mladih KULT Mladi.org.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: