{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Omladinski radnici stječu znanje i novčanu podršku uz stručnu pomoć Instituta za razvoj mladih KULT

21.7.2014. u 11:25
2
1
Omladinski radnici stječu znanje i novčanu podršku uz stručnu pomoć Instituta za razvoj mladih KULT
2
Omladinski radnici stječu znanje i novčanu podršku uz stručnu pomoć Instituta za razvoj mladih KULT
Institut za razvoj mladih KULT od septembra 2014. godine do marta 2015. godine organizira Obuku za stručne saradice i saradnike za rad s mladima.
Odlukom Agencije za statistiku BiH, a na zagovaranje Instituta tokom 2014. godine, priznato je zanimanje stručne saradnice i saradnika za rad s mladima u klasifikaciji zanimanja pod brojem 3412.

Institut je tako pokazao da je ostvaren najznačajniji korak u standardizaciji rada s mladima koji predstavlja vid društvenog priznavanja, ne samo zanimanja, nego i neformalnog obrazovanja kao vida stručnog osposobljavanja osoba koje pomažu mladima u procesu njihovog razvoja i odrastanja, a rade s mladima u centrima i klubovima za mlade, omladinskim organizacijama ali i institucijama vlasti, primjerice centrima za socijalni rad, domovima mladih.

Obuka za stručne saradnice i saradnike za rad s mladima traje dvadeset dana i obuhvata 160 sati. Tokom obuke, buduće omladinske radnice i radnici će imati i priliku da savladaju tehnike i metode pisanja biznis plana kako bi bili spremni i osposobljeni pokrenuti društvene biznise u organizacijama i centrima u kojima djeluju.

Dva najbolja biznis plana, dobiti će i novčanu podršku u pojedinačnom oznosu do 6000,00 KM.

Osnovni kriteriji za odabir polaznica i polaznika obuke za stručne saradnike i saradnice za rad s mladima obuhvataju najmanje završenu četverogodišnju srednju školu, prijašnje iskustvo u radu s mladima, delegiranje dvije osobe za učešće u obuci ispred jednog centra-kluba ili organizacije, te visok stepen motivacije za redovno i aktivno učešće u obuci za primjenu stečenih znanja u budućem radu.

Javni poziv je otvoren od 20. jula do 10. augusta 2014. do 00:00h, dok će prijave poslane nakon tog roka biti automatski obustavljene. Prijavnom obrascu se može pristupiti putem ovog linka. U razmatranje se neće uzeti prijave centara, klubova ili organizacija koje delegiraju samo jednu osobu i nepotpune prijave.

Imena odabranih polaznika i polaznica biti će poznata u prvoj sedmici septembra te će biti objavljena na web stranici Instituta za razvoj mladih KULT Mladi.org.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: