{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Omladinska informativna agencija za "Superdijalog"

F
25.12.2006. u 17:10
0
0
Omladinska informativna agencija za "Superdijalog"
0
Omladinska informativna agencija za "Superdijalog"
Omladinska informativna agencija BiH organizira posebne susrete mladih i vlasti. Prvi od zasada predviđena tri susreta pod nazivom "Superdijalog« bit će održan 26. decembra od 15.00 do 16.00 sati u vijećničkoj sali Općina Novi Grad.
Tema »Superdijaloga« je: Položaj mladih u Kantonu Sarajevo.

Dijalog je zamišljen kao panel diskusija na kojoj će 30-ak mladih iz različitih škola postavljati pitanja gostima (načelnik Općine Novi Grad; Damir Hadžić, MUPKS; Džafer Hrvat, Ministarstvo obrazovanja i nauke; Sabaheta Zvizdić, Savjetodavni odbor mladih Općine Centar; Jovica Katić, SOM Općine Novi Grad; Irma Marić) o svom položaju na prostoru Sarajeva.

Kako saopćavaju iz OIA susret ima i edukacijsku važnost jer na neki način obrazuje sudionike o djelovanju lokalnih vlasti, pojedinim njihovim nadležnostima, komunikaciji s njima. Pored toga, mladi koji će sudjelovati u dijalogu imaju i zadatak da predlože određene inicijative, te da informiraju putem web portala www.mladi.info i ostale vršnjake o rezultatu susreta, ali i o narednim koracima praćenja aktivnosti lokalnih vlasti. Ovo je prilika da se mladi uključe u proces konsultiranja pa i odlučivanja na lokalnom nivou.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: