{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Omladinska Informativna Agencija, projekat "Mladi BiH u svijetu"

22.2.2003. u 00:03
0
0
Omladinska Informativna Agencija, projekat "Mladi BiH u svijetu"
0
Omladinska Informativna Agencija, projekat "Mladi BiH u svijetu"
"Mladi BiH u svijetu" naziv je projekta koji je pokrenula Omladinska Informativna Agencija, informativno-resursna organizacija mladih koja djeluje na nivou cijele BiH i indirektno okuplja oko 200 omladinskih organizacija.
S obzirom da je od 1996. oko 100.000 mladih napustilo BiH, i da ti mladi talenitirani ljudi grade neku drugu državu, a ipak žele ostati u kontaktu sa BiH, OIA je odlučila pokrenuti projekt koji će povezati mlade iz BiH sa mladima u dijaspori.

U okviru projekta predviđeno je uspostavljanje saradnje sa svim udruženjima mladih (ljudi) i mladima koji vode porijeklo iz BiH. Svi mladi koji žele doprinijeti ovom projektu i povezati se ostalim mladima mogu ispuniti upitnik na www.mladi.info/dijaspora. Oni će redovno dobijati sedmične e-novosti koje priprema OIA, a koje prate omladinske aktivnosti iz BiH. Podaci o njima bit će dokumentirani u bazu podataka, a kasnije će biti oragnizovan kontakt forum, trodnevni skup 60-ak omladinskih aktivista BiH i mladih iz dijaspore na kojem će se prezentirati Projekt, trenutno stanje u omladinskom sektoru i gdje će se sakupiti ideje za moguće zajedničke projekte i načine kako mladi iz dijaspore mogu pomoći, ali i koje su njihove potrebe. Prvi Kontakt Forum planiran je početkom proljeća.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: