{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Omladinska Informativna Agencija, projekat "Mladi BiH u svijetu"

22.2.2003. u 00:03
0
0
Omladinska Informativna Agencija, projekat "Mladi BiH u svijetu"
0
Omladinska Informativna Agencija, projekat "Mladi BiH u svijetu"
"Mladi BiH u svijetu" naziv je projekta koji je pokrenula Omladinska Informativna Agencija, informativno-resursna organizacija mladih koja djeluje na nivou cijele BiH i indirektno okuplja oko 200 omladinskih organizacija.
S obzirom da je od 1996. oko 100.000 mladih napustilo BiH, i da ti mladi talenitirani ljudi grade neku drugu državu, a ipak žele ostati u kontaktu sa BiH, OIA je odlučila pokrenuti projekt koji će povezati mlade iz BiH sa mladima u dijaspori.

U okviru projekta predviđeno je uspostavljanje saradnje sa svim udruženjima mladih (ljudi) i mladima koji vode porijeklo iz BiH. Svi mladi koji žele doprinijeti ovom projektu i povezati se ostalim mladima mogu ispuniti upitnik na www.mladi.info/dijaspora. Oni će redovno dobijati sedmične e-novosti koje priprema OIA, a koje prate omladinske aktivnosti iz BiH. Podaci o njima bit će dokumentirani u bazu podataka, a kasnije će biti oragnizovan kontakt forum, trodnevni skup 60-ak omladinskih aktivista BiH i mladih iz dijaspore na kojem će se prezentirati Projekt, trenutno stanje u omladinskom sektoru i gdje će se sakupiti ideje za moguće zajedničke projekte i načine kako mladi iz dijaspore mogu pomoći, ali i koje su njihove potrebe. Prvi Kontakt Forum planiran je početkom proljeća.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: