{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Omladina iz evropskih zemalja pomaže siromašnim Srebreničanima

F
14.7.2009. u 10:47
0
5
Omladina iz evropskih zemalja pomaže siromašnim Srebreničanima
0
Omladina iz evropskih zemalja pomaže siromašnim Srebreničanima
Foto: Reuters
Organizacija Emmaus international - međunarodni forum solidarnosti, po četvrti put u Potočarima kod Srebrenice organizira Omladinski kamp pod nazivom "Srebrenica - put ka novoj Evropi".
Oko 120 omladinaca iz Francuske, Španije, Italije, Holandije, Egipta i Bosne i Hercegovine angažirano je na uređenju parkinga i uklanjanja arhitektonskih barijera za invalidne osobe, pomažu starim i bolesnim ljudima u obavljanju kućnih poslova, a za najsiromašnije povratnike, uručuju kućanski namještaj i hranu.

"Drago nam je da kroz svoje aktivnosti možemo pomoći ugroženom stanovništvu Srebrenice. Akcenat dajemo na radne aktivnosti, ali je zastupljen i humani dio kroz pomoć siromašnim, izjavio je Mirza Avdić, jedan od organizatora kampa.

"Dolazim treći put u Srebrenicu u ovaj kamp. Za mene je ovo jedna velika avantura. Želja nam je da s ovdašnjim stanovništvom razmijenimo iskustva, a prije svega da im pružimo pomoć, koliko smo u mogućnosti", rekao je Livijen Pien iz Francuske.

Djevojka Vafa el Gazi također je iz Francuske. Kaže da je ovdje došla da podijeli energiju sa Srebreničanima i da im pomogne.

Španac Frederiko Grollas je prvi put u Bosni i Hercegovini i Srebrenici.

"Ovim ljudima ovdje može se i mora pomoći. Ima mnogo ljudi kojima je njega i pomoć potrebna. Bilo bi dobro kad bi se našlo još više sličnih organizacija koje bi ovdje imale svoje aktivnosti, slične našim".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: