Zastupnik u Skupštini ZDK
374

Omer Škaljo izbačen iz Nezavisnog bloka zbog neposlušnosti i ličnih interesa

Piše: E. M.
Omer Škaljo (Foto: E. M./Klix.ba)
Omer Škaljo (Foto: E. M./Klix.ba)
Gradski odbor Nezavisnog bloka Zenica uputio je etičkom odboru zahtjev za isključenje iz članstva Omera Škalje zbog toga što je u više navrata provodio aktivnosti koje su u suprotnosti sa Statutom stranke, što je naknadno i prihvaćeno.

Ovu informaciju za Klix.ba potvrdio je i predsjednik GO NB-a Kenan Uzunović koji je kazao kako je će na ovaj način stranka postupiti prema svim članovima koji djeluju za ostvarenje ličnih interesa, a ne interesa stranke i građana koji su ih birali.

"Omer Škaljo je u više navrata nakon izbora i osvojenog mandata poslanika u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona provodio aktivnosti koje nisu u skladu sa Statutom stranke, a sve je kulminiralo potpisom dokumenta o pristupu novom političkom bloku. Iako je isti u više navrata upozoren na radnje koje nisu u skladu sa Zajedničkim principima skupštinske većine ZDK, Omer Škaljo se oglušio na upozorenja", kazao je Uzunović te dodao:

"Shodno tome, nakon odluke Gradskog odbora poslao sam prijedlog za razrješenje svih dužnosti u Nezavisnom bloku, kao i za isključenje gospodina Škalje iz stranke, što su Etički odbor i Kadrovska komisija Nezavisnog bloka uvažili. Na ovaj način stranka će postupiti prema svim članovima koji djeluju za ostvarivanje ličnih interesa, a ne stranke i građana koji su ih birali".

Škaljo je prema određenim saznanjima, a koja su zvanično očito poznata i GO NB-a, u Zavidovićima bio jedan od potpisnika novog bloka u kojem je još šest kantonalnih zastupnika.

Ovim su iz NB-a poručili da se vode isključivo interesima stranke, a ne pojedinaca te da će svako drugačije nastupanje u Skupštini ZDK, ali i na drugim nivoima vlasti biti kažnjivo.