Želi u penziju
741

Omer Škaljo iz SDA tražio 15.000 KM otpremnine od Parlamenta FBiH

Piše: Er. M.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Zastupnik SDA u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH Omer Škaljo uputio je entitetskom organu zakonodavne vlasti zahtjev za otpremninu u iznosu od 15.000 KM radi odlaska u penziju.

Ovu informaciju otkrio je zastupnik DF-a u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH Mahir Mešalić koji je naveo da je Škaljo, zastupnik SDA u Parlamentu FBiH, član Glavnog odbra SDA, uspio ostvariti san u BiH.

"Dva sina zaposlio je u Elektroprivredi BiH. Malo je bilo jednog, pa je dva sina Amela i Fehima uhljebio putem kolega iz SDA Amira Zukića i Asima Sarajlića te Esada Džananovića i Mirsada Kukića. Fehim je doduše stručnjak za 'distribuciju električne energije', a završio je, vjerovali ili ne, medresu. Ali ni to naravno nije dovoljno, zastupnik SDA Omer Škaljo je uputio zahtjev za otpremninu u iznosu od 15.000 KM radi odlaska u penziju pa će vjerovatno kao i Dušanka Majkić (SNSD) i Osman Suljagić (SDA) ponovo podnijeti zahtjev za zaposlenje", napisao je na svom Facebook profilu Mešalić.

On dodaje da je, da bi paradoks bio veći, zahtjev podnesen predsjedniku Administrativne komisije Amiru Zukiću koji je optužen u vezi s aferom zapošljavanja u EPBiH.

"I danas, vi koji mislite da SDA štiti državu, morate znati da će vaša djeca i dalje sanjati Elektroprivredu i BH Telecom kao nedokučivi ideal blagostanja. I dok Bego Gutić, premijer TK, te Elmedin Konaković, premijer KS, kritikuju za pljačku svoju dojučerašnju braću i stvoritelje iz SDA, jer im je lakše da se prave ludi, bez njih i njihovog 'aminovanja' se ni volonterski staž ne može dobiti na kantonalnim nivoima", naveo je Mešalić.