{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ombudsmeni za ljudska prava BiH posjetili Brčko

F
29.1.2009. u 19:24
0
0
Ombudsmeni za ljudska prava BiH posjetili Brčko
0
Ombudsmeni za ljudska prava BiH posjetili Brčko
Novoizabrani ombudsmeni za ljudska prava Bosne i Hercegovine Jasminka Džumhur, Ivo Bradvica i Ljubomir Sendić danas su posjetili Vladu Brčko distrikta BiH.
U razgovoru s glavnim koordinatorom Vlade i vršiteljem dužnosti zamjenika gradonačelnika/dogradonačelnika Đurom Tankosićem oni su izrazili zahvalnost za podršku koja je pružena otvaranju Regionalnog ureda ombudsmena BiH u Brčkom koji po nadležnosti pokriva i terenske urede u Bijeljini i Tuzli.

Distrikt, kako su istaknuli državni ombudsmeni, u tom smislu uvjerljivo prednjači u BiH.

Gosti su istaknuli da su dosadašnja obraćanja građana Uredu u Brčkom uglavnom vezana za rješavanje zahtjeva u oblasti rješavanja imovinskih i stambenih zahtjeva.

Također, su najavili da će ova institucija u Distriktu svoju punu opravdanost i afirmaciju doživjeti tek u predstojećem periodu kada se očekuje njeno kadrovsko i stručno zaokruživanje.

Glavni koordinator Tankosić je istaknuo da je odnos Vlade Distrikta prema ovoj izuzetno važnoj nezavisnoj instituciji istovjetan kao i prema svim ostalim insititucijama i organizacijama koje imaju svoja predstavništva i urede u Distriktu, te da će Vlada i ostale institucije Distrikta, u granicama svojih mogućnosti i dalje pružati podršku unapređenju uvjeta za rad ombudsmena BiH, priopćeno je iz ureda ombudsmena.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: