{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ombudsmeni BiH u Vladi FBiH

S
23.1.2009. u 11:59
0
0
Ombudsmeni BiH u Vladi FBiH
0
Ombudsmeni BiH u Vladi FBiH
Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Nedžad Branković sa sekretarom Vlade Federacije BiH Ismetom Trumićem primio je danas u Sarajevu novoizabrane ombudsmene za zaštitu ljudskih prava u BiH Ivu Bradvicu i Jasminku Džumhur.
Razgovarano je o dosadašnjim i planiranim aktivnostima na uspostavljaju uvjeta za funkcioniranje ove institucije, pogotovo u tranzicijskom periodu preuzimanja nadležnosti od entitetskih ombudsmena.

U Federaciji BiH je donesen Zakon kojim su regulisana ova pitanja i time ispunjena obaveza iz Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o ombudsmenu za ljudska prava BiH o objedinjavanju entitetskih i institucije ombudsmena na državnom nivou. U njegovom provođenju, kako je istakao premijer Branković, Ombudsmeni BiH će imati punu podršku Vlade FBiH.

Kako u kazali ombudsmeni BiH, već su donijeta akta o unutrašnjoj organizaciji, a predstoje aktivnosti na preuzimanju osoblja, opreme i sredstava od federalne institucije ombudsmena.

Današnji susret i razgovor u Vladi FBiH bio je prilika da se, na bazi dosadašnjih iskustava, razmijene mišljenja o prioritetima u radu ombudsmena, kao i o modalitetima njihove buduće saradnje sa Federalnom vladom.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: