{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ombudsmeni BiH u Vladi FBiH

S
23.1.2009. u 11:59
0
0
Ombudsmeni BiH u Vladi FBiH
0
Ombudsmeni BiH u Vladi FBiH
Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Nedžad Branković sa sekretarom Vlade Federacije BiH Ismetom Trumićem primio je danas u Sarajevu novoizabrane ombudsmene za zaštitu ljudskih prava u BiH Ivu Bradvicu i Jasminku Džumhur.
Razgovarano je o dosadašnjim i planiranim aktivnostima na uspostavljaju uvjeta za funkcioniranje ove institucije, pogotovo u tranzicijskom periodu preuzimanja nadležnosti od entitetskih ombudsmena.

U Federaciji BiH je donesen Zakon kojim su regulisana ova pitanja i time ispunjena obaveza iz Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o ombudsmenu za ljudska prava BiH o objedinjavanju entitetskih i institucije ombudsmena na državnom nivou. U njegovom provođenju, kako je istakao premijer Branković, Ombudsmeni BiH će imati punu podršku Vlade FBiH.

Kako u kazali ombudsmeni BiH, već su donijeta akta o unutrašnjoj organizaciji, a predstoje aktivnosti na preuzimanju osoblja, opreme i sredstava od federalne institucije ombudsmena.

Današnji susret i razgovor u Vladi FBiH bio je prilika da se, na bazi dosadašnjih iskustava, razmijene mišljenja o prioritetima u radu ombudsmena, kao i o modalitetima njihove buduće saradnje sa Federalnom vladom.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: