Tuzla
0

Oluja oštetila zgrade i oborila stabla, teren se raščišćava

FENA
Foto: Tuzlarije.net
Foto: Tuzlarije.net
Nakon oluje koja je zadesila Tuzlu jučer u poslijepodnevnim satima, načelnik općine Tuzla Jasmin Imamović održao je sastanak sa saradnicima iz Civilne zaštite, inspekcija, vatrogasnih jednica, stambene službe i JKP “Komunalac”, saopćeno je iz Općine Tuzla.

Na licu mjesta načelnik Imamović i suradnici konstatirali su teško oštećenje krova stambene zgrade kod SKPC “Mejdan” i da ostaci krova ugrožavaju život i zdravlje ljudi.

"Osim toga, stanovi u potkrovlju su potpuno uništeni, a stanarima je omogućen smještaj u Domu penzionera. Zaključeno je da će građevinska inspekcija odmah ukloniti svaku opasnost, a da će upravitelju zgrade pomoć pružiti i vatrogasna jedinica", navodi se.

Osim te zgrade, oštećena je i jedna zgrada u Krečanskoj ulici i zgrada Ekonomskog fakulteta. Također, u nekoliko ulica vjetar je oborio stabla od kojih su neka oborila kablove ulične rasvjete.

"O svemu je obaviještena kantonalna elektroenergetska inspekcija i Elektrodistribucija. Ekipe JKP “Komunalac” i firme "Arkada" zajedno su na terenu s ciljem da otklone svaku opasnost za život i zdravlje ljudi", navodi se u saopćenju.