{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Olli Rehn zvanično dolazi u BiH u ponedjeljak

F
1.12.2007. u 17:30
0
0
Olli Rehn zvanično dolazi u BiH u ponedjeljak
0
Olli Rehn zvanično dolazi u BiH u ponedjeljak
Ambasador Dimitris Kourkoulas, šef Delegacije Evropske komisije u Bosni i Hercegovini, u subotu je i zvanično potvrdio najavu da Olli Rehn, komesar Evropske unije za proširenje, dolazi u Bosnu i Hercegovinu.
Komesar Rehn je pozdravio jučerašnje usvajanje Poslovnika o radu Parlamenta Bosne i Hercegovine kao korak u pravom smjeru koji će omogućiti funkcionalne i efikasne državne institucije.

Ovo je neophodno kako bi se pokrenule ključne reforme i krenulo naprijed prema Evropskoj uniji. Komesar Rehn, će doputovati u Sarajevo u ponedjeljak, 3. decembra, da bi se susreo sa članovina Predsjedništva Bosne i Hercegovine, predsjedavajućim Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, te čelnicima političkih stranaka koji su potpisali Mostarsku deklaraciju kako bi mogao potvrditi da li je dogovor o reformi policije dovoljan da bi se parafirao Sporazum o Stabilizaciji i pridruživanju.

Komesar Rehn će se kratko obratiti predstavnicima sredstava informiranja u ponedjeljak u 14.15 u prostorijama Delegacije Evropske komisije, saopćeno je iz Ureda za informiranje Evropske komisije u BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: