{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Olli Rehn upitio pismo predsjedniku HDZBiH Draganu Čoviću

S
9.1.2008. u 11:19
0
0
Olli Rehn upitio pismo predsjedniku HDZBiH Draganu Čoviću
0
Olli Rehn upitio pismo predsjedniku HDZBiH Draganu Čoviću
Foto: AFP
Evropski sekretar za proširenje Olli Rehn uputio je pismo predsjedniku HDZBiH Draganu Čoviću u kojem mu se, između ostalog, zahvaljuje na sastanku održanom 3. decembra 2007. godine u Sarajevu, saopćeno je iz Službe za informisanje HDZBiH.
"Poštovani gosp. Čović, želio bih Vam zahvaliti na sastanku održanom u Sarajevu, 3. decembra 2007. godine. Bilo je korisno razmijeniti stajališta o situaciji u BiH. Bilo mi je drago što ste mi Vi i vaši koalicijski partneri potvrdili da se politička situacija dovoljno normalizirala i da je postignut dogovor o putu naprijed glede policijske reforme tako da sam ja mogao pristupiti parafiranju Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju između EU i Bosne i Hercegovine. To je bio važan povijesni događaj za BiH. Vjerujem da će pozitivni trenutak koji je stvoren proteklih sedmica nastaviti davati snage reformskom dnevnom redu BiH i omogućiti BiH da okonča posao glede policijske reforme tako da uskoro možemo i potpisati SSP", navodi se u pismu.

Rehn je u pismu dodao da će uskoro Čoviću i ostalim političkim vođama poslati pozivnicu na neformalni seminar u Bruxellesu koji će se održati početkom 2008. godine "kako bi se postiglo bolje razumijevanje i dublji dijalog o pitanjima vezanim za temu integracije BiH u EU".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: