BiH
0

Olimpijski bazen Otoka: Spas od vrelina

Foto: N. G./Klix.ba
(Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Olimpijski bazen na Otoci je, u vrijeme paklenih vrućina koje su zahvatile regiju, jedno od malobrojnih mjesta u našem glavnom gradu na kojem građani mogu pronaći rashlađenje.

Kako je rekao Fahrudin Lošić, savjetnik za odnose s javnošću, bazen dnevno zabilježi blizu 1.500 posjeta, a među posjetiteljima su rekreativci i članovi klubova koji treniraju na Olimpijskom bazenu.

Bazen je idealno mjesto za bijeg od vrelina tokom raspusta i godišnjih odmora pa je broj rekreativaca povećan.

Trenažni proces na Olimpijskom bazenu Otoka obavlja više od trideset klubova. Najbrojniji su plivački i klubovi vodenih sportova, a svoje treninge obavljaju i drugi sportski klubovi. Svi zainteresirani za vodene sportove na Olimpijskom bazenu, pored plivanja i vaterpola, mogu trenirati i ronjenje.

"Kroz realizaciju različitih edukativnih projekata, za pet godina je više od 15 hiljada djece uspješno savladalo osnovne plivačke tehnike", rekao je Lošić.

Osim bazena olimpijskih dimezija i rekreativnog bazena, gosti imaju na raspolaganju teretanu, fitness salu za žene, saunu, sportsku salu, kafeteriju, frizerski salon i prodavnicu sportske opreme. Tokom cijele godine organiziraju se programi škole plivanja, aqua aerobika i aerobika.

Olimpijski bazen u mjesecu augustu obilježava petu godišnjicu rada, što će biti obilježeno uz prigodne sportske aktivnosti.

Ove godine bit će održan peti vaterpolo turnir evropskih šampiona u vaterpolu "Sarajevo Champions Challenge", koji će okupiti najtrofejnije vaterpolo klubove iz regije.