BiH
0

Olimpijski bazen na Otoci biće završen u februaru 2008.

FENA
Zamjenik gradonačelnice Sarajeva Josip Jurišić i savjetnik gradonačelnice Sahrudin Sarajčić danas su obišli bazen na lokalitetu Otoka-Meander kojim će, nakon završetka radova, Sarajevo konačno dobiti prvi 50-metarski zatvoreni olimpijski bazen, saopćeno je iz Gradske službe za informiranje.

Mujo Duraković, predsjednik Dioničarskog društva "Unigradnja", koja izvodi radove, upoznao je predstavnike Grada sa postojećim stanjem na objektu, kao i sa radovima koji se trebaju realizirati u narednom periodu.

  • Ovaj objekt koji predstavlja do sada najveću i najznačajniju investiciju Grada Sarajeva izgleda zaista grandiozno, pogotovo njegova čelična krovna konstrukcija. Također bih pohvalio funkcionalno rješenje objekta koje će u svom nadzemnom dijelu pored olimpijskog bazena imati i manji bazen za djecu, kao i ostale potrebne sadržaje, istaknuo je dogradonačelnik Jurišić, te dodao da će se realizacijom ovog projekta stvoriti uvjeti za rekreativce i obuku djece-neplivača.

-Izgradnjom ovoga objekta Grad Sarajevo će biti spremno da organizira velika međunarodna takmičenja na kojima će ugostiti velika plivačka imena Evrope i svijeta, istakao je Jurišić

Početkom augusta ove godine Grad Sarajevo je sa generalnim izvođačem - kompanijom "Unigradnja" potpisao anekse za završetak preostalih radova na vanjskom uređenju objekta, na priključcima na komunalnu infrastrukturu, te za nabavku i montažu serijske i vanserijske opreme u samom objektu, a čiji je završetak planiran polovinom februara 2008. godine, kaže se u saopćenju Gradske službe za informiranje Grada Sarajeva.