BiH
1

Olimpija - prva voda iz Bosne i Hercegovine na Thermalies Aqua Expo 2005. u Parizu

Sarajevo-X
Na 23. godišnjoj izložbi Thermalies Aqua Expo 2005 koja počinje 2. februara u Parizu, po prvi put će učestvovati jedna voda iz Bosne i Hercegovine - Olimpija.

Thermalies Aqua Expo u Parizu je vodeća svjetska manifestacija o zdravlju i vodi. Na manifestaciji, pored najrenomiranijih distributera voda, učestvuju i predstavnici ljekovitih termalnih banja i svi oni koji putem vode utiču na dobro zdravlje i lijep izgled.

Prošle godine je manifestaciju posjetilo gotovo 40.000 ljudi, bilo je 303 izlagača iz 69 država na izložbenom prostoru od 9.500 kvadratnih metara. Preko 100 govornika, najistaknutijih svjetskih stručnjaka je izlagalo najnovija otkrića u tretiranju vodom i isticalo značaj vode u liječenju reumatologije, post-traumatskih povreda, kože, stresa... Ove godine broj izlagača će biti još veći jer se Thermalies Aqua Expo etablirala kao nezaobilazna manifestacija za proizvođače iz čitavog svijeta. Ove godine izlagaće se vode sa svih 5 kontinenata, a najzastupljenije će biti vode domaćina Francuske.

Olimpija je našla svoje mjesto u najelitnijem svjetskom društvu i učinila da je Bosna i Hercegovina među 12 evropskih država koje imaju mogućnost da se svijetu pohvale zdravom vodom i vrhunskom brigom o potrošačima.

U okviru manifestacije izrađen je poseban "World Water Bar" (bar svjetskih voda), u kom će posjetioci manifestacije moći da, pored ostalih svjetski poznatih voda, probaju OLIMPIJA vodu iz Bosne i Hercegovine.

Mladi stručnjak naše kompanije, gospođica Lejla Šabanović, Brend Manager OLIMPIJA vode, će predstavljati kompaniju i učestvovaće u radu okruglog stola za profesionalce iz oblasti voda koji organizuje vodeća svjetska konsultantska kuća za vode, Zenith International. Ovim je potvrđeno naše opredjeljenje da ulažemo u mlade stručnjake iz Bosne i Hercegovine sa kojima kompanija gradi uspjeh, izjavio je generalni direktor kompanije.

Učešćem Olimpije na Thermalies Aqua Expo 2005, posjetioci, mediji kao i svjetski stručnjaci iz oblasti voda će moći probati bosansku vodu i otkriti sve njene specifičnosti i kvalitet, dok se za Olimpiju otvaraju neke nove mogućnosti...