{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Okupljanje uposlenika u zdravstvu iz cijele FBiH

F
23.5.2007. u 15:40
0
0
Okupljanje uposlenika u zdravstvu iz cijele FBiH
0
Okupljanje uposlenika u zdravstvu iz cijele FBiH
Predsjedništvo Nezavisnog strukovnog sindikata uposlenika u zdravstvu u FBiH danas je u Sarajevu potvrdilo da će 4. juna u 12.00 sati ispred zgrade Vlade FBiH u Sarajevu biti organizirano okupljanje uposlenika u zdravstvu iz cijele FBiH ukoliko dotad vlade svih kantona ne daju saglasnost na prijedlog novog kolektivnog ugovora o pravima i obavezama poslodavaca i zaposlenika u oblasti zdravstva na teritoriji FBiH.
Predstavnici federalnog Sindikata, u izjavi za novinare nakon sastanka, podsjetili su da su vlade Tuzlanskog i Kantona Sarajevo već dale saglasnost na prijedlog novog kolektivnog ugovora. Oni su izrazili očekivanje da će njihov primjer slijediti i vlade ostalih kantona u FBiH, te istaknuli da bi u protivnom štrajk solidarnosti, koji je trenutno na snazi u spomenuta dva kantona, lako mogao ponovo prerasti u generalni štrajk.

Predstavnici federalnog Sindikata uposlenika u zdravstvu naglasili su da će uposlenici u zdravstvu, ukoliko dođe do okupljanja najavljenog za 4. juni u Sarajevu, svoj dolazak organizirati na način koji neće dovesti u pitanje njihov rad s pacijentima.

Podsjetili su da za 38 dana generalnog štrajka uposlenika u zdravstvu u FBiH nije bilo većih problema u radu s pacijentima, te istaknuli primjer KCUS-a gdje je usljed trovanja salmonelom medicinski zbrinuto više od 600 osoba.

Generalni štrajk uposlenika u zdravstvu u FBiH počeo je 16. aprila, a u njemu sudjeluje više od 21.000 osoba iz cijele FBiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: