{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Okupljanje uposlenika u zdravstvu iz cijele FBiH

F
23.5.2007. u 15:40
0
0
Okupljanje uposlenika u zdravstvu iz cijele FBiH
0
Okupljanje uposlenika u zdravstvu iz cijele FBiH
Predsjedništvo Nezavisnog strukovnog sindikata uposlenika u zdravstvu u FBiH danas je u Sarajevu potvrdilo da će 4. juna u 12.00 sati ispred zgrade Vlade FBiH u Sarajevu biti organizirano okupljanje uposlenika u zdravstvu iz cijele FBiH ukoliko dotad vlade svih kantona ne daju saglasnost na prijedlog novog kolektivnog ugovora o pravima i obavezama poslodavaca i zaposlenika u oblasti zdravstva na teritoriji FBiH.
Predstavnici federalnog Sindikata, u izjavi za novinare nakon sastanka, podsjetili su da su vlade Tuzlanskog i Kantona Sarajevo već dale saglasnost na prijedlog novog kolektivnog ugovora. Oni su izrazili očekivanje da će njihov primjer slijediti i vlade ostalih kantona u FBiH, te istaknuli da bi u protivnom štrajk solidarnosti, koji je trenutno na snazi u spomenuta dva kantona, lako mogao ponovo prerasti u generalni štrajk.

Predstavnici federalnog Sindikata uposlenika u zdravstvu naglasili su da će uposlenici u zdravstvu, ukoliko dođe do okupljanja najavljenog za 4. juni u Sarajevu, svoj dolazak organizirati na način koji neće dovesti u pitanje njihov rad s pacijentima.

Podsjetili su da za 38 dana generalnog štrajka uposlenika u zdravstvu u FBiH nije bilo većih problema u radu s pacijentima, te istaknuli primjer KCUS-a gdje je usljed trovanja salmonelom medicinski zbrinuto više od 600 osoba.

Generalni štrajk uposlenika u zdravstvu u FBiH počeo je 16. aprila, a u njemu sudjeluje više od 21.000 osoba iz cijele FBiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: