BiH
0

Okupljanje aktivista pokreta Dosta sutra ispred Vječne vatre

FENA
Aktivisti građanskog pokreta Dosta svoje redovno protestno okupljanje pod motom "Stop nasilju, nacionalizmu, predizbornim lažima i potpirivanju mržnje" za ovu subotu pomjerit će ispred Vječne vatre u Sarajevu.

Kako je najavljeno iz pokreta, dio aktivista će se, kao i svake subote, okupiti na platou ispred institucija BiH, dok će se glavne aktivnosti održati u Titovoj ulici.

U toku je i akcija borbe protiv nepismenosti, u kojoj aktivisti skupljaju školski materijal, koji će uručivati djeci čiji roditelji to ne mogu osigurati.

  • Odlučili smo da se ove subote malo više približimo građanima, s obzirom da smo imali određene pritužbe kako djelujemo kao izdvojena skupina ljudi, poručuju iz ovo pokreta.

Navode kako će im se moći pridružiti svi građani i dobiti promotivni materijal, te sve informacije o građanskom pokretu Dosta i njegovim akcijama.

Fondacija SEEYN je na nedavno održanoj manifestaciji u rezidenciji Konak dodijelila pokretu Dosta nagradu za volonterizam, koju su njegovi aktivisti posvetili svim radnicima i radnicama u BiH koji mjesecima i godinama volontiraju u svojim firmama bez primljene plate.