{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Okrugli sto: Sportovi na ledu u olimpijskom Sarajevu - uslovi i perspektive

F
24.1.2008. u 17:57
0
0
Okrugli sto: Sportovi na ledu u olimpijskom Sarajevu - uslovi i perspektive
0
Okrugli sto: Sportovi na ledu u olimpijskom Sarajevu - uslovi i perspektive
U organizaciji Grada Sarajeva i Saveza hokeja na ledu BiH danas je održan Okrugli sto o temi "Sportovi na ledu u olimpijskom Sarajevu – uslovi i perspektive".
Okrugli sto otvorio je zamjenik gradonačelnice Josip Jurišić koji je istakao da današnji skup predstavlja nastavak kampanje "Hoću led" i stvaranje uvjeta za što bržu izgradnju male ledene dvorane koja bi se koristila 10 mjeseci u godini.

"U toku je izrada Izmjena i dopuna RP "Zetra" kojim je planirana izgradnja ovog objekta u blizini dvorane "Zetra" i stadiona za brzo klizanje"– istakao je dogradonačelnik Jurišić, te dodao da Platformom "Pravci djelovanja Grada Sarajeva 2006.-08." Grad Sarajevo, između ostalog, insistira na razvoju i unaprjeđenju svih vidova sporta, a kao olimpijski centar prioritet stavlja na zimske sportove.

Predsjednik Saveza hokeja na ledu BiH Haris Muhić, kroz prezentaciju, ukazao je na tradiciju koju Sarajevo više od pet desetljeća ima u hokeju na ledu, te dodao da ovaj grad ima veliku potrebu za izgradnjom ledene dvorane sa 1.500 sjedišta koju bi rekreativci i sportaši mogli koristiti najmanje osam mjeseci godišnje.

Darko Neuschul, član UO Saveza hokeja na ledu BiH rekao je da je za montažu objekta i klimatizaciju potrebno obezbijediti od 800.000 do milion KM. On je dodao da je Međunarodna hokejaška federacija Savezu donirala potrebnu ogradu, a na Zetri će se uz manju sanaciju, moći iskoristiti već postojeća tehnička oprema.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: