{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Okrugli sto: Sportovi na ledu u olimpijskom Sarajevu - uslovi i perspektive

F
24.1.2008. u 17:57
0
0
Okrugli sto: Sportovi na ledu u olimpijskom Sarajevu - uslovi i perspektive
0
Okrugli sto: Sportovi na ledu u olimpijskom Sarajevu - uslovi i perspektive
U organizaciji Grada Sarajeva i Saveza hokeja na ledu BiH danas je održan Okrugli sto o temi "Sportovi na ledu u olimpijskom Sarajevu – uslovi i perspektive".
Okrugli sto otvorio je zamjenik gradonačelnice Josip Jurišić koji je istakao da današnji skup predstavlja nastavak kampanje "Hoću led" i stvaranje uvjeta za što bržu izgradnju male ledene dvorane koja bi se koristila 10 mjeseci u godini.

"U toku je izrada Izmjena i dopuna RP "Zetra" kojim je planirana izgradnja ovog objekta u blizini dvorane "Zetra" i stadiona za brzo klizanje"– istakao je dogradonačelnik Jurišić, te dodao da Platformom "Pravci djelovanja Grada Sarajeva 2006.-08." Grad Sarajevo, između ostalog, insistira na razvoju i unaprjeđenju svih vidova sporta, a kao olimpijski centar prioritet stavlja na zimske sportove.

Predsjednik Saveza hokeja na ledu BiH Haris Muhić, kroz prezentaciju, ukazao je na tradiciju koju Sarajevo više od pet desetljeća ima u hokeju na ledu, te dodao da ovaj grad ima veliku potrebu za izgradnjom ledene dvorane sa 1.500 sjedišta koju bi rekreativci i sportaši mogli koristiti najmanje osam mjeseci godišnje.

Darko Neuschul, član UO Saveza hokeja na ledu BiH rekao je da je za montažu objekta i klimatizaciju potrebno obezbijediti od 800.000 do milion KM. On je dodao da je Međunarodna hokejaška federacija Savezu donirala potrebnu ogradu, a na Zetri će se uz manju sanaciju, moći iskoristiti već postojeća tehnička oprema.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: