|

Okrugli sto o "Prevenciji i intervenciji u smanjivanju nasilja nad djecom"

Okrugli sto o "Prevenciji i intervenciji u smanjivanju nasilja nad djecom"
0
F
FENA
2.11.2006. u 19:30
0
komentara
0

dijeljenja
Okrugli sto o "Prevenciji i intervenciji u smanjivanju nasilja nad djecom"
U organizaciji Vijeća škola i roditelja u Tuzli je danas održan okrugli sto pod nazivom “Prevencija i intervencija u smanjenju nasilja nad djecom i omladinom.”
Cilj okruglog stola je animiranje roditelja, nastavnika, učenika, pedagoga i direktora škola da se aktivno uključe u rješavanje problema nasilja nad djecom i omladinom te podstaknu i pomognu izradu programa prevencije.

Kampanja se provodi u okviru projekta “Izgradnja pravičnih struktura u Bosni i Hercegovini”, koju realiziraju predstavnici Vijeća škola i roditelja Tuzlanskog kantona.

Konstatirano je da je na osnovu do sada provedenog istraživanja ustanovljeno da je ovaj problem sve prisutniji. Istraživanje je provedeno u trinaest škola na području Tuzlanskog kantona.

Sa ciljem unaprijeđenja sigurnost djece od nasilja u školi, poruka je današnjeg okruglog stola, trebaju se uključiti svi relevantni faktori i kroz pripremu nacrta programa prevencije dovesti do smanjivanja stepena nasilja.

Zaključeno je da je potrebno utvrditi jasna pravila prihvatljivog ponašanja, pružiti podršku i zaštitu žrtvama nasilja te adekvatnu pomoć nasilniku kao i povezati roditelje, nastavnike i širu zajednicu u jedinstvno rješavanje ovog problema.

Podršku kampanji “Prevencija i intervencija u cilju smanjenja nasilja nad djecom i omladinom” pružila je i Vlada Tuzlanskog kantona.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.