{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Okrugli sto o povratku izbjeglih i raseljenih

F
2.3.2009. u 11:33
0
2
Okrugli sto o povratku izbjeglih i raseljenih
0
Okrugli sto o povratku izbjeglih i raseljenih
Ministar za ljudska prava i izbjeglice BiH Safet Halilović otvorit će, 3. marta u Banjoj Luci okrugli sto "Povratak izbjeglih i raseljenih - obnova kao preduvjet povratka".
Na ovom okruglom stolu bit će raspravljano o prijedlogu Revidirane strategije za provedbu Aneksa 7 Dejtonskog sporazuma i aktivnostima na izradi programa za završetak procesa povratka izbjeglih i reseljenih osoba u BiH, a koje provodi Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH.

Bit će razgovarano i o projektima i aktivnostima entitetskih ministarstava za izbjegle i raseljene osobe te pomoći Vlade Republike Hrvatske za povratak Hrvata u BiH.

Cilj ovoga skupa je animirati sve postojeće strukture, ojačati saradnju na svim nivoima vlasti o pitanju povratka i obnove te dobiti preporuke kako načiniti kvalitetan program za završetak procesa povratka u BiH.

U radu okruglog stola učestvovat će i delegacija Republike Hrvatske koju predvodi potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor, predstavnici Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH, entitetskih vlada, entitetski ministri za izbjegle i raseljene osobe Edin Mušić i Omer Branković, predstavnici lokalne i međunarodne zajednice, civilnog sektora i vjerskih zajednica biskup Franjo Komarica i Edhem ef. Čamdžić, koji će potvrditi političku volju za okončanje procesa povratka u BiH.

Organizatori skupa su Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH, Ministarstvo za izbjeglice i raseljena lica Republike Srpske i Ministarstvo za izbjeglice i raseljene osobe Federacije BiH.

Okrugli sto bit će održan u Banjoj Luci u 9.30 sati, u zgradi Vlade Republike Srpske, saopćeno je iz Kabineta ministra Halilovića.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: