{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Okrugli sto o povratku izbjeglih i raseljenih

F
2.3.2009. u 11:33
0
2
Okrugli sto o povratku izbjeglih i raseljenih
0
Okrugli sto o povratku izbjeglih i raseljenih
Ministar za ljudska prava i izbjeglice BiH Safet Halilović otvorit će, 3. marta u Banjoj Luci okrugli sto "Povratak izbjeglih i raseljenih - obnova kao preduvjet povratka".
Na ovom okruglom stolu bit će raspravljano o prijedlogu Revidirane strategije za provedbu Aneksa 7 Dejtonskog sporazuma i aktivnostima na izradi programa za završetak procesa povratka izbjeglih i reseljenih osoba u BiH, a koje provodi Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH.

Bit će razgovarano i o projektima i aktivnostima entitetskih ministarstava za izbjegle i raseljene osobe te pomoći Vlade Republike Hrvatske za povratak Hrvata u BiH.

Cilj ovoga skupa je animirati sve postojeće strukture, ojačati saradnju na svim nivoima vlasti o pitanju povratka i obnove te dobiti preporuke kako načiniti kvalitetan program za završetak procesa povratka u BiH.

U radu okruglog stola učestvovat će i delegacija Republike Hrvatske koju predvodi potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor, predstavnici Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH, entitetskih vlada, entitetski ministri za izbjegle i raseljene osobe Edin Mušić i Omer Branković, predstavnici lokalne i međunarodne zajednice, civilnog sektora i vjerskih zajednica biskup Franjo Komarica i Edhem ef. Čamdžić, koji će potvrditi političku volju za okončanje procesa povratka u BiH.

Organizatori skupa su Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH, Ministarstvo za izbjeglice i raseljena lica Republike Srpske i Ministarstvo za izbjeglice i raseljene osobe Federacije BiH.

Okrugli sto bit će održan u Banjoj Luci u 9.30 sati, u zgradi Vlade Republike Srpske, saopćeno je iz Kabineta ministra Halilovića.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: